Girişimciliğe verilen önem artıyor, artık birçok kişi kendi işinin sahibi olmayı istiyor. Kendi işinin rahatlığını yaşamak isteyen, gelirlerinin kontrolünü ele geçirmeyi bekleyen ve verdiği tüm emeği kendisine ayırmak isteyenler kendi işlerine sahip olmanın önündeki tüm engellere savaş açıyor!
15.000 TL Sermaye Sahipleri İçin Gerçekçi İş Fikirleri
Kendi işini kurmak isteyenlerin aklındaki en önemli soru sermaye gereksinimi oluyor. Sanılandan farklı olarak kendi işini açmak isteyenlerin yüzbinlerce TL’ye gereksinimi yoktur. Az bir sermaye ile de doğru adımlar atıldığında karlı bir ticari hayat başlatılabilir. Bu yazımızda 15.000 Lira sermaye ile hangi işlerin kurulabileceği hakkında önerilerimizi sizlerle paylaşacağız. Siz de yeterince sermayeye, deneyime, bilgi birikimine ve cesarete sahipseniz yazımızdaki fikirlerden esinlenerek hayatınızda yeni bir başlangıç yapabilirsiniz!
Mantar Yetiştiriciliği
Hem istiridye mantarı hem de kültür mantarı yetiştiriciliği 15 bin TL sermayesi olan kişiler tarafından yapılabilir. Başlangıçta üretim alanlarını küçük tercih eden kişiler zaman içerisinde işin karlılığının da sayesinde üretim hanelerini büyütebilir. Mantar yetiştiriciliği günümüzde pratik olması, karlılık vadetmesi ve mantarın çok sevilmesi gibi nedenlerle en mantıklı iş fikirleri arasında yer almaktadır. Mantar yetiştiriciliği yaparak para kazanmak isteyen girişimciler doğru satış kanalları bularak karlarını maksimize edebilirler.
Dijital Medya Ajansı
İnternet ve dijital pazarlama yöntemleri ile haşır neşir olan girişimciler kendi dijital medya ajanslarını açabilirler. Şirket kuruluşları için gerekli sermaye 10 bin TL’nin altındadır. Başlangıç aşamasında sanal ofis tutularak şirket giderleri minimum seviyede tutulabilir. İşe başlanırken freelancer çalışanlardan destek alınarak sürekli personel harcamalarından uzak durulabilir. Dijital pazarlama stratejilerinde kendini geliştiren; web tasarım, grafik tasarım, içerik yönetimi veya sosyal medya pazarlama gibi alanlarda uzmanlaşan girişimciler dijital medya ajansı açıp piyasada tutunduklarında beklentilerinin üzerinde gelir elde etme şansına sahip olabilirler. Zaman içerisinde çeşitlendirilen hizmetlerle rakiplerinin arasından sıyrılma fırsatı yakalayabilirler.
Bayilik Fikirleri
Az bir sermayesi olan ve şansını iyi değerlendirmek isteyen girişimciler bayilik veren firmalar tarafından yayımlanan bayilik ilanlarını yakından takip edebilirler. Bayilik bütçeleri markaların bilinirliğine ve faaliyet gösterdikleri sektöre göre değişiklik gösterebilir. Yine de her bütçeye uygun bayilik teklifleri olduğu bilinmektedir. 15 bin TL sermaye ile alınabilecek bayilikler arasında en çok talep görenlerin başında çiğ köfte bayilikleri gelir. Çiğ köftenin sevilen bir lezzet olması ve bu iş fikri için gereken sermayenin azlığı çiğköfte bayilikleri iş fikrinin avantajlarını arttırmaktadır. Çiğ köfte bayilikleri haricinde temizlik malzemeleri bayilikleri, kozmetik bayilikleri, dondurma bayilikleri ve kuru temizleme bayilikleri de 15 bin TL dolayında bir sermaye birikimi ile alınabilir.
Bebek Giyim Mağazası Açmak
Bebeklerin ihtiyaçlarının karşılandığı mağazalar doğru lokasyonda açıldıklarında yatırımcılarına yüksek karlılık getirebilir. Bayilik veren firmalar ile anlaşılarak da sıfırdan da bu iş başlatılabilir. Marka bilinirliği bayilik veren firmalar tarafından sağlandığında girişimcilerin başarıları artsa da yatırım bedeli yükseldiğinden sıfırdan bir iş kurmak bebek mağazası açmak için daha uygun bir alternatif olarak ön plana çıkabilir. Bu aşamada girişimcinin tercihte bulunmadan önce içinde yer aldığı durumu detaylı bir şekilde analiz etmesi başarısının ardındaki en önemli unsura dönüşür.
Oto Yıkama İşletmesi Açmak
Arabaların temizliğinin ve bakımının yapıldığı oto yıkama işletmelerine duyulan gereksinim azalmıyor. Uygun bir alan bulan ve başlangıçta düşük kapasiteyle hizmet vermeyi göze alan girişimciler oto yıkama işletmesi açabiliyor. Zaman içerisinde oto bakım ürünleri bayilikleri veren firmalar ile satış ortaklığı da yapıldığında girişimcilerin karlılığı artabiliyor.
İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler