Mor Fikirler

Büyük Bedende Franchise Fırsatı

Sumak XL Fashion, Türkiye’nin önde gelen büyük beden hazır giyim markalarından. Şimdi franchise vermeye hazırlanıyor.

Sinem Denizci
Sinem Denizci
20 Mart 2008 tarihinde yayınlandı26 Nisan 2026 tarihinde güncellendi
Büyük Bedende Franchise Fırsatı

Büyük Bedende Franchise Fırsatı

Bahsi geçen firmanın bilgilerine 2018 yılında ulaşılamamıştır. Bayilik vermediği ve kapandığı bilgisi geçerlidir. Sumak XL Fashion, Türkiye’nin önde gelen büyük beden hazır giyim markalarından. Şimdiye kadar pazarlama stratejisi olarak büyük mağazalar içinde corner’larda satış yapmayı tercih eden Sumak XL Fashion, 2008 yılından itibaren pazarla­ma ağını franchising sistemiyle genişlet­meyi planlıyar.

İstanbul’da en son hiz­mete giren Osmanbey, Silivri Maxi, Çengelköy Maxi ve İzmir mağazalarıyla birlikte 119 satış noktasına ulaşan şir­ket, gelecek yıldan itibaren franchise mağazalara ağırlık verecek. Bu doğrultuda, girişimcilerden gelen tüm talepler değerlendirilecek. Şirket, franchising sistemi dahilindeki ilk mağazalarını Balıkesir ve Mersin’de açtı.

Sumak Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Tatlısumak, Sumak XL Fashion mağazası açmaya karar verenlerin, öncelikle bir alışveriş mer­kezi ya da çarşı içinde en az 100 metre­karelik mağazasının bulunması gerekti­ğini söylüyor. Ayrıca söz konusu mağa­zanın dekorasyonuyla da standart Su­mak XL Fashion konseptinde olması gerektiği ifade ediliyor. Bu yatırım, girişimci tarafından karşılanıyor. Ayrıca şirket, yatırımcıdan 80 bin YTL tutarında teminat mektubu talep ediyor. Sumak XL Fashion, 1955 yılında Ka­dıköy’ de kumaş alanında çalışmaya başla­yan ve 1970 yılında konfeksiyon üretimine adım atan bir şirket. Sumak XL Fashion 44-58 beden arası üretim yapıyor.

Şirket ürünlerini iç pazarın yanı sıra birçok ülke­de de satışa sunan SumakXL Fashion’un ihracat yaptığı ülkeler arasında Almanya, Avusturya, İspanya; Yunanistan, Malta, Su­riye, Ukrayna, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, İran ve Kuveyt yer alıyor.