Türk mühendislerin geliştirdiği işitme problemlerini çözen Earnet NANO HP+’nın ünü okyanusları aştı. Cihaza Japonya başta olmak üzere 40 ülkeden talep yağıyor. Türk firması Ear Teknik, çınlamaya çare bulduğu Earnet NANO ve dünyanın en küçük işitme cihazı unvanına sahip Earnet NANO 2’den sonra ileri derece işitme kaybı olanlar için Earnet NANO HP+ (High Power)’yı piyasaya sundu. Firma, alanında en donanımlı ve fonksiyonlu işitme cihazı unvanına sahip yeni işitme cihazlarını, Almanya’da yapılan EUHA Uluslararası İşitme Cihazları Akustik Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkardı. Tüm dünyadan 100’ü aşkın dev firmanın katıldığı fuarda, Earnet NANO HP + (High Power) yoğun ilgi gördü. Yeni işitme cihazını aralarında Japonya ve Hindistan’ın da yer aldığı yaklaşık 40 ülkeye ihraç eden firma, yakında Earnet NANO SP modelini de piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.
Earnet NANO HP+
İŞİTME CİHAZLARIMIZ TAKLİT EDİLİYOR
Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, firmanın cirosunun büyük bölümünü Ar-Ge yatırımlarına ayırdığını belirtti. Ağaç, “İhtiyaç neredeyse biz oradayız. Son 3 yılda sadece Earnet NANO serisi için yaklaşık 1 milyon euroluk yatırım yaptık. Bu sayede sektörün en gelişmiş cihazlarını üretiyoruz. Dünya markaları bile ürülerimizi taklit ediyor. Nohut büyüklüğündeki NANO2’den sonra birçok benzer ürün çıktı” diye konuştu.
İLERİ İŞİTME KAYBINA ÇÖZÜM SAĞLIYOR
Mehmet Emin Ağaç, son aylarda yoğun talep gören Earnet NANO HP+ cihazının özelliklerini şöyle sıraladı:
- Earnet NANO HP+, 90 desibel üzerindeki işitme kayıplarında etkili. Uygulama alanı 70-120 dB (desibel) arasında değişiyor.
- Cihazın frekans alanı çok geniş. Bu yüzden yüksek frekans kayıplarında mükemmel ince uyarlama sağlıyor.
- Düşük titreşim özelliği sayesinde kulakta ötme yapmıyor. Ötme sorunu minimum seviyeye inmiş durumdayız. Çok ileri kayıplarda hoparlörün yüksek çıkışından dolayı ötme sorunu sürekli yaşanırdı ve bu kullanıcı için bir kabustu. Yeni düşük vibrasyonlu HP + ile, bu sorun artık bir kabus olmaktan çıktı ve kulllanım konforu elde edildi.
- Çok ileri derecede iştme kaybına sahip kişiler eskiden cep tipi işitme cihazı kullanırdı. Sonradan kulak arkası cihazlar çıktı ancak yeterli değildi, çünkü işitme kaybına çözüm getirmiyordu. Sabah