Bu yaratıcı ürün ve servislerin bazıları hayatı daha eğlenceli hale getirirken bazıları hayat kurtarıyor. Bazılarının teknolojisi bilim kurgu filminden çıkmış gibi görünürken bazı fikirler son derece basit ve parlak ki bunun neden sizin aklınıza gelmediğine yanacaksınız. İşte sizin için seçtiğimiz 10 farklı ilgi çekici iş fikri.
1. Damn Heels
Katlanabilir, hafif, düz ve uzun topuklularla gece kulübünden çıktıktan sonra giymek isteyeceğiniz bir ayakkabı. Damn Heels, Toronto’da yaşayan bir girişimci olan Hailey Coleman’ın bir fikri. Her ne kadar benzer ürünler geçmişte ortaya çıksa da Coleman bu ürünün başarılı olması için gerekli olan pazarlama dehasına sahip. Coleman, Kanada’da yayınlanan reality showu Drangon’s Den’e katılarak Damn Heels için 30.000 $ yatırım aldı.
2. Embrace Infant Warmer
Gelişmekte olan ülkelerde veya uzaklardaki yerleşim yerlerinde doğan prematüre bebekler genellikle yetersiz sağlık koşullarından ötürü hayatını kaybediyor. San Francisco merkezli kâr amacı gütmeyen Embrace Global bu durumu tersine çevirecek bir çözüm sunuyor.
2010 yılının başında 25 $ değerindeki bebek ısıtıcıyı tanıttı. Araçla ulaşılamayan bölgelerde küvez görevi gören uyku tulumu elektriğe ihtiyaç duymuyor. Tulumun içerisinde yer alan ısıtıcı element çıkarılabiliyor ve ihtiyaç duyulduğunda sıcak suyun içerisinde tekrardan aktif hale getirilebiliyor. Ürün kâr amacı gütmeyen organizasyonlarda ve dünya çapında sağlık çalışanlarında büyük ilgi uyandırdı. Embrace, bu çantaları üretmek ve dağıtmak için 1,5 milyon $’lık yatırım arıyor.
3. GoCycle Elektrikli Bisiklet
Şehrinizin çok yokuşlu ve bacaklarınızın bisiklete binmek için çok zayıf olduğunu düşünün. Karbon Kinetics bu durumu hafif ve katlanabilir GoCycle elektrikli bisiklet ile ortadan kaldırıyor. 18 ay önce kurulan Birleşik Krallık merkezli şirket 32 kilometre giden ve 3 saat içinde şarj olan bu tasarımıyla ödülleri topladı. GoCycle şu anda Birleşik Krallık dışında az sayıda Avrupa ülkesinde satılıyor. Eğer siz de bu ülkelerden birinde yaşıyorsanız şirketin internet sitesinden ya da bir satıcıdan alabilirsiniz.
4. Kembrel
Kitlenizi tanımaktan konuşalım. Whartan’da MBA öğrencisi olan Cherif Habib ve Stephan Jacobs okul bitmeden önce bir şirket kurmak ve kâr etmek istedi. Öğrenciler için uygun fiyatlı kıyafet ve diğer ürünleri günlük olarak sunuyor. En önemli özelliği ise bir şey satın almak için Facebook’tan çıkmak zorunda olmamanız. Bu benzersiz pazarlama aracı yeni kuşak arasında anında ilgi gördü ve beta testine 20.000 üye katıldı. Siteye ise her hafta 5.000 yeni üye geliyor.
5. nPowerPEG
Koşarak harcadığınız enerjiyi geri kazanmayı istediyseniz o zaman nPowerPEG batarya şarj aleti tam size göre bir ürün. Cleveland’da Tremont Electric tarafından geliştirilen paket, kullanıcının hareketlerinden oluşan kinetik enerjiyi alıyor ve bunu bataryayı şarj etmek için kullanıyor. nPowerPEG, iPod ya da akıllı telefon gibi küçük mobil cihazları şarj etmek için ideal cihazlardan birisi.
6. Recompute Karton Bilgisayar
Petrol bazlı plastikleri kullanmaktan çekiniyor musunuz? O zaman plastik yerine geri dönüştürülmüş kartondan yapılan bilgisayar alabilirsiniz. Houston merkezli Montoroso, Recompute modelini 200 $’dan satmaya başladı. Tasarımın yazılımı kurulmuş 1000 $’sık lüks versiyonu da bulunuyor. Bilgisayarlar Montoroso’nun internet sitesinden ve Amazon.com’dan satılıyor.
7. Samsung Elektro-Mekanik mikro hidrojen üretici
Bu ürün o kadar geri planda kalmış bir ürün ki Samsung’un internet sitesinde bile zar zor bulunuyor. Ancak Güney Kore merkezli elektronik devi sessizce 2007 yılından beri cep telefonları için su bazlı batarya üretmenin yollarını arıyor. Şirket bu ürünün 2010 yılında piyasada olacağını düşünüyordu ancak öyle olmadı. Yine de bu girişim yeşil teknoloji konusunda bir umut vaad ediyor. Telefon açıldığında telefonun içerisindeki metal ve su reaksiyona girerek hidrojen gazı üretiyor. Hidrojen gazı ise yakıt pili içerisindeki oksijen ile reaksiyona girerek enerji üretiyor. Eğer telefonun içerisinden suyu çıkarabilirlerse bu teknoloji o zaman dünyayı sallayan cinsten.
8. Storage by the Box
Ekstra eşyalarınız için büyük ve pahalı bir depo kiralamak artık sona erdi. Ekstra ürünlerinizi kutulayarak FedEx ile Chicago merkezli Storage by the Box firmasına gönderiyorsunuz. Şirket sadece kullanılan alan için ücret alıyor ve bu da depolama alanı giderlerinizde %60’a varan tasarruf sağlıyor. Ayrıca her kutuyu özel bir numaralama sistemi ile takip ediyor. Göndermeden önce ürünlerinizin fotoğraflarını çekin ve geri aldığınızda eşyalarınızı kolayca yerleştirin.
9. TriSpecs
Hassas gözlere sahip müzikseverler için TriSpecs mükemmel bir hediye. 2009 yılında çıkan ürün şık güneş gözlüğü, stereo kulaklık ve Bluetooth kulaklığın bir birleşimi. Tek bir tuşa basarak özellikler arasında geçiş yapabilirsiniz. 200 $’lık fiyatıyla TriSpecs pek ucuz değil. Belki de bir restoranda unutmamanız için yeni bir servis gerekebilir.
10. Xeros az su kullanan çamaşır makinesi
%90 daha az su kullanan bir çamaşır makinesi düşünün. Birleşik Krallık merkezli Xeros’un görülmemiş tasarımı kirlenmiş çamaşırları temizlemek için aşırı miktarda su yerine naylon polimer kullanıyor. Makine ilk kez düzenlenen Climate Week Awards’da En İyi Teknolojik Atılım ödülünü kazandı. Dünyanın birçok yerine temiz su miktarı tehlike altındayken bu ürün kesinlikle işe yarayacak gibi duruyor.
Kaynak Link: https://www.allbusiness.com/slideshow/the-10-most-creative-new-business-ideas-out-there-15562979-1.html