Bir mağaza kurup açmak kolay bir iş değildir. Ancak bunu sıkı bir çalışma ve kararlılıkla yapabilirsiniz. Sermayenizi ölçüp tartmanız ve planınızın uygun ve düzgün olduğundan emin olmanız gerekir. Gerekli izinleri yerine getirdikten sonra; bir yer bulmak, mağazayı tasarlayıp dekore etmek ve personel bulmak daha sonra; mağaza açılışı, mağazanızın tanıtımı ve bir marka oluşturmak için çalışmalarınıza hızla devam etmelisiniz. Kendi işinizde çalışmaya başlarken, ciddi paralar batırmamak adına önce planınızı ayrıntılı bir şekilde düşünmek için kendinize zaman ayırın ve giyim mağazası açmak için her şeyin hazır olduğundan emin olun. Çünkü bir mağaza açacaksanız bu işi doğru doğru yapmalısınız.
Giyim Mağazası Nasıl Açılır?
Moda tutkusuna sahip biri olduğunuz düşünülüyor ve görsel olarak kıyafet tasarımından çok iyi anladığınızı düşünüyorsunuz veya bulunduğunuz bölgedeki insanların ne tür giysilerden hoşlandığını biliyorsunuz, bir giyim mağazasına sahip olmak için uygun kişi siz olabilirsiniz. Diğer işlere başlamak gibi, giyim mağazası açma işinde de kat edeceğiniz yol başlangıçta zorlu olabilir, ancak doğru adımlar ile kısa sürede kendi başarılı moda imparatorluğunuzu yönetebilirsiniz!
Giyim Mağazası Açmak İçin Aşağıdaki Adımları Takip Edebilirsiniz.
- Bir master plan oluşturun. Mağaza saatleri, üniformalar, ödeme çekleri, giysinin kime ait olduğu, mağaza adı ve herkesin iş bölümleri gibi tüm şeyleri dahil ettiğinizden emin olun. Ne tür kıyafetler satacağınızı da düşünün (yeni, sevkiyatta, kullanılmış, vb…) Sağlam bir iş planı geliştirin. Bir iş planı, kosgeb veya bankadan mali yardım almanıza yardımcı olacaktır.
- Şirketinizi açmaya yardımcı olabilecek iyi bir dost, bir arkadaş veya aile üyesi bulun. Arka planda olsa bile, desteğin olması genel anlamda iyidir. Beyin fırtınası yapabilir yada sıkıntı ve eksik noktalarınızı paylaşıp birbirinize destek olup daha verimli çalışabilirsiniz.
- Kendi kıyafetlerinizi tasarlayabilirsiniz. Giyim mağazanızı benzersiz kılın. Destekçileriniz veya ekibiniz size yardımcı olsun. Dikiş makinelerini ve kumaşı satın alıp kendi tasarımınızı yapıyorsanız, bu tasarımlarla çalışmaya başlayın.
- Seçtiğiniz mağazalardan ekstra kıyafet satın alın.
- Etrafınıza göz atın ve planlarına uyan doğru boyuttaki bir bina bulun. Gelecekteki genişleme için plan yapmayı unutmayın, ama boyunuzuda aşacak bir yer kiralamayın.
- Büyük Açılışınız için hazırlanın. Yeni giyim mağazası açılışı için kampanyalı büyük bir satış yapmak isteyebilirsiniz!
Peki Giyim Mağazası Açmak için Hangi Adımları Takip Etmeliyim?
Giyim mağazası açılışı yapmak isteyenler için konumuzu biraz daha genişletelim ve detaylandıralım. Şayet fazla fikir edinmek eksik fikirden evladır.
1. Bir Alan Belirleyin:
Belirli bir ihtiyacı karşılayın ve bu hizmetin düşük maliyetli olmasını isteyin veya bunu önemli ölçüde siz edebilirsiniz. Topluluğunuzdaki insanlarla konuşun ve en çok ne istediklerini anlamaya çalışın. Bunlar bir çorap, atlet, boxer, etek, bluz, gömlek, pantolon gibi vs… ürünler olabilir veya dükkanınızda satmak istediğiniz şeyler çanta, eşarp gibi ürünlerde olabilir… herşeyi beyin fırtınası yapın ve belirleyin. Ne kadar iyi bir ürün bulursanız ve yeterince düşük maliyette bunları temin edebilirseniz ( tabi kalitedende ödün vermeden ), daha büyük karlar elde edersiniz. Örneğin, bir iç giyim mağazasına sahip olmak istiyorsanız, sadece boxer satacağınızı söylemezsiniz. Tüm işinizi tek bir ürüne dayandırmaktan kaçının.
2. Pazarı İnceleyin:
Sorularınızı sorun, ürünleriniz için fırsatları ayırıp aralardaki ürünlerden sıyrılmaya devam edin ve belirli bir alanda hangi ürünlerin iyi satış yapacağına ilişkin bir anket hazırlayın. İşletmenizi, piyasanın eksik olduğu veya işinize uygun belirli bir alanı bulabileceğiniz şekilde uyarlayabilirsiniz. Belirli bir hizmet için meşru ve daima arza açık bir ihtiyaç olduğundan emin olun. Örneğin, bir alanda herhangi bir tayt, külotlu çorap ve çorap mağazası bulunmadığını fark ederseniz, bu mutlaka pazarın böyle bir yere ihtiyaç duyduğu anlamına gelmez. Bu sadece insanların ürünleri internetten aldıkları anlamınada gelebilir. Bir pazar araştırması yapmak için şunları yapabilirsiniz: Bir bölge seçin, dükkanları ziyaret edin ve yerel pazar hakkında sorular sorun. Kayıt istatistikleri: Bir kafede oturun ve not alın. Kaç kişi geçiyor? Kaç yaşındalar? Çoğunlukla erkek mi kadın mı? Burada çalışıyor, yaşıyor ve / veya alışveriş yapıyorlar mı? En çok alışveriş hangi saatlerde ve sezonlarda yapılıyor? En çok hangi kişiler alışveriş yapılıyor? Müşteriler ve potansiyel müşterilerle konuşun. Doğru soruları soruyorsanız, doğru cevapları alabilirsiniz. Sezginize güvenin. Kendinize güvenin çünkü önseziniz pazar araştırmasının sonuçları kadar önemlidir.
3. Rekabeti Sonuna Kadar Hissedin:
Planladığınız işin rekabet edeceği işletmeleri bulun. Onları araştırın ve mümkün olduğunca fazla bilgi edinin. Gelirlerini ve harcamalarını bulup öğrenmeye çalışın. Bu düşündüğünüzden daha kolaydır: onlardan haftada bir gün ürün satın alın, on gün bekleyin ve mağazadan tekrar bir ürün satın alın. Belirli bir süre içinde kaç makbuz verdiklerini sayın, makbuz başına makul bir ortalama fiyat hayal edin ve 30 günlük bir dönem için rakibin satış gelirini tahmin etmek için 10 günlük makbuzları 3 ile çarpın. Bölgede kurulu olan büyük mağazaları provoke etmekten kaçının, tepkileri şiddetli olabilir ve size çok para harcatabilir. Unutma onlar parasal olarak senden daha iyi bir konumdalar.
“Rakiplerinizin” sunduğu ürün veya hizmeti geliştirmek için ne yapabileceğinizi ve geliri ne kadar artacağınızı (ve kârını) düşünün. Hata payı olarak% 15-25 diyelim. Hesaplarınızı gözden geçirin ve işinizin nasıl daha karlı olabileceğini hayal etmeye çalışın. İlk analizinizden hatta ilk üçünden bile olumlu bir tahmin beklemeyin. Bir sonraki şehre gidin, benzer işletmeleri bulun ve sahipleri ile konuşun. Hedeflediğiniz bölgede mağaza kurma niyetiniz hakkında açık olun. Bazıları size deneyimlerini ve hatalarını anlatmaya istekli olacaklar – bazıları ise size karlarını bile anlatabilir. İşi tam olarak öğrenmek için birkaç günlüğüne ücretsiz olarak çalışmayı düşünebilirsiniz.
Bölgelerinde dükkan kurmayacağınıza dair bir hükümle bir gizlilik sözleşmesi sunmanız size yardımcı olabilir. Zamanınızın hiçbir değeri olmadığını düşünmeyin. Bunu maliyet hesaplamalarınıza dahil edin. İşi yerinde görmek, mağaza açılışındaki hataları en aza indirdiği için size zaman kazandıracaktır.
4. Araştırmanızı Yapın Ve Fikrinizin Uygun Olduğundan Emin Olun:
Ne satmayı planladığınızı, satmayı planladığınız ürünlerin topluluk tarafından ihtiyaç duyulur ve aranır bir ürün olduğundan emin olun. Mağaza ile ilgili tüm ürün ve aktiviteler, ilgili tüm resmi yönetmeliklere uygun olmalıdır. İşletme iznini aldığınızdan emin olun. Tüm finansal ve organizasyonel detayları planladınız. Mağazanızı kurmak için en son yapacağınız iş yeterli kaynağa (mali sermaye, insan gücü, duygusal destek) sahipmisiniz kontrolleri yapın.
Giyim Mağazası Açılışı İş Planı Oluşturma
1. Detaylı Bir İş Planı Yazın:
Ortalama kâr marjını (satışlardan elde edilen toplam kâr, eksi olarak mağazayı çalıştırma maliyetinin ne kadar olacağını) düşünün ve işletmenizin bu temelde kârlı olup olmayacağını kendinize sorun. Gerçekçi olmayan varsayımlardan kaçınmaya çalışın. Bütçenizin içinden en görünür konumu seçerek başlayın; belki de kurulu popüler bir işletmenin bitişiğinde ilk altı ayın her biri için ne kadar müşteri trafiği beklediğinizi düşünün. Hangi mevsimsel piyasa faktörleri devreye girecek ve işi nasıl etkileyecek? Alışverişin yüksek ve düşük olduğu mevsimlerle nasıl baş edeceksin? İş planına bu tanımları mutlaka ekleyin; yanlış mevsimlerde açılacak bir giyim mağazası sermayenizi oldukça yorabilir, mevsimsel harcamaların etkilerini dikkate alın. Reklam için ne kadar para harcıyorsunuz ve bu reklamların size ne kadar kazandırmasını bekliyorsunuz?
2. Lojistiği Ele Alın:
Ürünleriniz zamanında temin ediliyormu? Anlaşmalı olduğunuz firmalardan kargo usulü mü yoksa haftada bir toptancınıza giderek ürünlerinizi beğenip siz mi satın alacaksınız. Bunların düzenlemesini ve planlamasını yapın. Sizin için en garanti ve maliyetsiz olan yolu seçin.
3. İş İzinlerinizi Alın:
Düzenlenmiş herhangi bir faaliyette olduğu gibi, işletmeler faaliyete başlamadan önce resmi izinlere ihtiyaç duyarlar. Mal satmak için, tüm belgeleri talimatlara göre hazırlayın. Bütün bu bürokrasiyi biraz zor bulursanız, izin sürecini kolaylaştırmak konusunda uzmanlaşmış bir firma ya da kişi kiralayabilirsiniz. Bu rota biraz daha maliyetli olabilir, ancak her şeyin sorunsuz geçmesini sağlayabilir.
4. Bu İşe Başlamak İçin Ne Kadar Sermayeniz Olduğunu Düşünün:
İlk mali kanamanızın durmasından önce 6-9 ay boyunca para kaybetmek için yeterli sermayeye sahip olduğunuzdan emin olun. Kısayolları kullanmayın. Bir iş kurmak için hayattan tasarruf etmeden veya paradan ödün vermeden önce en az 3-4 ay plan yapın. Bir sebepten ötürü işi bir yıl sonra çözdüyseniz, cebinizden çıkacak maliyetlerin ne olacağını iyi anlayın. Evinizi teminat için ödünç vermeyin (veya yeniden ipotek etmeyin). Eviniz evinizdir ve size, ailenize ve işinize istikrar sağlar.
5. Bir Yer Seçin:
İşletmenizin en etkili nerede olacağını düşünün. Yer, yer, yer, dedikleri gibi. İdeal konum, işten işe değişir. Küçük ve orta büyüklükteki perakende satış mağazalarının, maksimum satış fırsatı için çok fazla insan geçişi olan alanlara ihtiyacı vardır. Yer, bütçe planlarınıza girecek kadar makul olmalıdır. Bu muhtemelen bütçenizde listelenen en büyük masraf olacaktır. Bulunduğunuz yer: Benzer mal satan diğer mağazalardan yeterince uzak olun. Arzı tecrit etmek, talebi olmaktan çok daha önemli olabilir. Potansiyel müşterilerden düzenli olarak fazla trafik alan bir yer demek daha fazla reklam daha fazla gelir anlamına gelir. Kişilerin mağazanıza ulaşmasının elverişli olduğundan emin olun. Ve coğrafi olarak uygun maliyet sağlayın. Satın alma / kiralama lojistiği, kurulum maliyetleri ( mağazanın tasarlanması, inşası ve dekorasyonu ) ve bakım bilgileri ( sigorta, vergiler, güvenlik sistemleri, temizlik ve çöp dahil ) belirlendikten sonra avantajlı bir konumun avantajlarını ve eksilerini tartın.
6. Kira / Satın Alma Seçeneklerinizi Öğrenin:
Vitrini güzel işlek bir yerden bina satın alabilirsiniz, üst katlarında yaşayabilir ve tüm ailenizle işyerinde çalışabilirsiniz. Mağazanız ve eviniz arası bir yaşam sürdürebilirsiniz. Veya güzel bir konumda bulunan dükkan katı giyim mağazası açmaya müsait bir binayı kira bedeli ödeyerek bu işi yapabilirsiniz.
7. Reklam İçin Çalışın:
İhtiyaç duyduğunuzdan çok büyük olmayan bir araç bulmaya çalışın. Örneğin güzel bir kasalı kamyonete yapacağınız giyinme kabini ve iyi bir vitrin ile bu işi başlatabilirsiniz. Yaklaşık 10-12 metrekarelik bir alan ihtiyacınızı karşılayacak. Yakın gelecekte genişleme için ciddi planlarınız olmadıkça o işlere hemen girmeyin, daha büyük bir alan demek daha çok paraya mal olacaktır. Kiraladığınız veya satın aldığınız herhangi bir alanın, işletmenizi başarılı hale getirmek için ihtiyacınız olan tüm demirbaşları içerdiğinden emin olun.
8. Çevrimiçi Mağaza Kurmayı Düşünün:
Eşyalarınızı Sahibinden, Amazon, Ebay, Gittigidiyor, LetGo, N11 ve Hepsiburada gibi çevrimiçi pazar yerlerini kullanarak satabilirsiniz ya da eşyalarınızı kendi kişisel web siteniz üzerinden satabilirsiniz. Kendi web sitenizi oluşturursanız, bir alan adı için ve hosting için küçük bir aylık ücret ödemeniz gerekecektir.
9. İşi Mutlaka Sigortalatın:
Mülkün yangına, sele, hırsızlığa ve hasara karşı tamamen sigortalandığından emin olmalısınız. Başkalarını çalıştırıyorsanız, İşveren Sorumluluğuna sahip olmanız gerekir ve her durumda, müşterilerinizi ve işiniz sırasında tesisinize gelen teslimatçıları kapsamanız için Kamu Sorumluluğuna sahip olmanız gerekir.
Giyim Mağazası Düzenini Oluşturma
1. Envanterinizi Oluşturun:
Satmayı düşündüğünüz ürünler için tedarikçiler bulmanız gerekecek. Doğru tedarikçiyi bulmak zor olabilir. Tedarikçiniz, satışları nasıl yönettiğinizi merak eder ve ödeme koşullarıyla ilgili ilk başta sizi tanımaya çalışır. Doğrudan peşin ve düzenli bir şekilde yaptığınız ödemelerden sonra aranızdaki ilişki gelişir ve daha rahat mal temini etmeye başlarsınız. Satılacak malları nereden alacağınıza tam karar verin: Bir toptancıdan alın ve perakende satıştan müşteriye kar elde etmek için satın. Üretim tesislerinden bulun ve tüketiciye doğrudan satış yapın. Doğrudan müşteriye satış yapmak için başka yerlerde bulun ve üretim tesislerine getirip siz ürettirin. Daha fazla satış yapmak için interneti kullanın, daha fazla satmak için e-ticaret ve diğer mağazalarda eşyalarınızı satmak için satış görevlilerini kullanın.
2. Fiyatlar:
Ürünleri internetten arayın ve ürünlerin uygun değerini bulun. Fiyatları benzer mağazalarla karşılaştırın. Envanter al: mağazada satılabilir olan her şeyi ve her bir kalemin ne kadarını ve ne kadarının stokta olduğunu listeleyebilirsiniz. Sattığınız ürün miktarı, tedarikinize, tüketici talebinize ve kurmak istediğiniz mağazanın büyüklüğüne bağlıdır.
3. Fiyat Etiketleri Kullanın:
Yerel bir mağazadan fiyat etiketlerini toplu olarak satın alın. Mağazada belirlediğiniz ürünlerin fiyatlarını bilin ve ürünlere fiyat etiketi koyduğunuzdan emin olun. Fiyat etiketlerini dize ile ürünlere bağlayabilir, yapışkanlı etiketleri doğrudan ürünlere yapıştırabilir veya etiketleri ürünlerinizin önüne koyabilirsiniz.
4. Mağaza Alanını Tasarlayın:
Kullanıcıların/müşterilerin mağazaya girerken rahat olacağı ve dolaşacağı şekilde dizayn edin. Mağazanız hangi ürünlerin satışını yapıyor konusunda; internetteki mağaza için, görüntülenmesini ve / veya kullanılmını gerektiren işlevsel alanları iyi domine edin ve kurgulayın. Giyim mağazası sıcak satış işletmesi için, ürünlerin listesini yapın daha kullanışlı nasıl olacağı nereden girilse yada kasa nerede olsa gibi fikirleriniz olsun ve müşterilerinize bu mağaza hakkında fikirler sorun/edinin. Kat alanının her bir metre karesini nasıl kullanacağınızı planlayın. İşçilerin ve müşterilerin alan içerisinde kolaylıkla hareket edebildiğinden emin olun. Hassas ölçümlerle alanın çizimini yapın.
5. Mağazayı Oluşturun:
İnşaat malzemeleri, işçilik, ekipman, sarf malzemeleri ve bunların bakım maliyetlerini belirledikten sonra, mağaza alanını planınıza göre bir araya getirebilirsiniz. Mağazayı çalıştıran temel yardımcı programları kapsayacak şekilde mağaza oluşturun. Bu, su, güç, internet, kablo hatları, telefon hatları, güvenlik / alarm tesisatı, su serpme sistemi (yangına karşı) marangozluk, alçıpan ve boyama işlemleri içerebilir. Bir müteahhit kiralayabilirsiniz veya işi kendiniz yapabilirsiniz, ancak ne yaptığınızı bildiğinizden ve zaman ayırabildiğinizden emin olun.
6. Mağazanızın İhtiyaç Duyduğu Temel Fonksiyonel Alanları Oluşturun:
Temel alanlar, eşyalarınızı sergilemek için raflar içerebilir; fiyatları listelemek için yüzeyler; emir almak için bir sayaç; Sipariş hazırlamak, teslim etmek ve paketlemek için tezgahın arkasındaki boşluk; bir kasiyer için alan; ekstra öğeler için depolama; sessiz bir ofis / idari alan; temizlik dolapları; Müşterilerin beklemek için banklar ve kat alanı; kıyafetleri denemek için oda değiştirmek; yiyecek tüketen tablolar; tuvalet. vs… Bir giyim firması, giysi raflarına, fiyat etiketlerine, askılara vb… ihtiyaç duyacaktır. Müşterileri mağazadayken eğlendirmek için ekstra özellikler eklemeyi düşünün. Ruh halini ayarlamak için müzik çalın (rahat veya iyimser); duvarları eşsiz tasarımlarla boyayın; Müşterileri çekmek için mağazanın girişine yakın benzersiz ürünlerinizi sergileyin.
7. Düzeninizi Müşterileriz İle Düşünerek Tasarlayın:
Gelecekteki müşterilerinizden biri olduğunu düşündüğünüz kişilere bu mağazada daha rahat nasıl alışveriş yapabilirsiniz diye sorular sorun yada siz daha önce gittiğiniz giyim mağazalarında nelerden hoşlandız ve neleri sevmediniz diye düşünün. En sevdiğin giyim mağazası yerini veya çok ferah bir ortam sunan mağaza neresiydi diye kendinize sorun. Konumu uygun muydu? Bu konuda olumlu yorumlar okudun mu? Sadece merak mı ettin? Saatleri programınıza uygun muydu? gibi… sorularıda cevaplayabilirsiniz. Mağazanızın her küçük detayını düşünün. Bir müşteriyi “Hoşçakalın… görüşürüz!” Gibi küçük hareketlerle bile etkileyebilirsiniz.
8. Çalışanları Seçerken Doğru Kişileri Bulun:
Küçük başlıyorsanız, kendi yağınızla kavrulup bir işletmeyi yönetebilirsiniz. Akıllı, yararlı insanlar seçin ve mağazanızın başarılı olmasına yardımcı olması için onları iyi eğitin. Lakin işinizi kurduktan sonra mağazanızda bulunup bulunmamaya karar verebilirsiniz. Dürüst, saygılı ve güvenilir olmayı bilen, eğitimli insanları barındıran bir mağaza; Ne sattığınızı ve nasıl satılacağınızı bilen müşterileriniz; düzgün, temiz ve olumlu bir tavırla giyim mağazanıza gelmesi demektir. Satıcıları önlemenize, rahatsızlıklardan kaçınmanıza ve acil durumlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilecek sorumluluk sahibi çalışanları seçin. Oğlunuzun sicil kaydını yapıp yapmadığını ya da arkadaşınızın açılmadan hafta sonundan itibaren dükkanınızı organize etmenize yardımcı olup olmadığını, öncelikle ailenize ve arkadaşlarınıza size yardım etmesini isteyebilirsiniz.
Giyim Mağazası Açılış
1. Operasyonel Lojistiği Ayarlayın:
Mağazanın her gün ne zaman açılacağına karar verin; saatleri mağaza ve mağaza web sitesinde belirgin bir şekilde sergileyin. Müşterilerinize nasıl davranacağınız, kârları ve harcamaları nasıl kaydedeceğiniz, çalışanlarınızı nasıl işe alacağınız ve mağazanın günlük işleyişinin nasıl işleyeceği konusunda tutarlı uygulamalarınız olsun ve bunları daima geliştirin.
2. Mağazanız İçin Marka Olacak Bir İsim Seçin:
Giyim Mağazası için ilgi çekici ve alakalı bir ad seçin. Dükkanınızın adının telif hakkına sahip olmadığını öğrenin ve telifi yoksa ismin telif hakkını satın alın. Herkesin bu mağaza ismini kolay aklında tutabileceği ve tanıyacağı bir mağaza ismi seçmeye özen gösterin. Çekici bir logo tasarlayın; Kendinizin yapabileceğini düşünmüyorsanız, bir grafik tasarımcısına ücretli yaptırın. Kaliteli çantalar, havlular veya tişörtlerin üzerine marka isminizi yazdırmaktan çekinmeyin. Mağazanızın önüne bir reklam panosu yaptırın. Müşterileriniz mağazalarınızı en az 20 metre uzaktan tanıyabilmelidir. Mağazanızı sohbet ortamlarına taşıyın ve markanızın ismi, logo, tabela ve dizaynı ile ilgili görselleri sosyal medyanızda paylaşarak arkadaşlarınızdan fikir alın.
3. Mutlaka Reklam Yapın:
Bu şarttır. Düşük maliyetli, küçük ölçekli tanıtım kampanyalarıyla başlayın ve tanıtımınız iş genişledikçe ölçeklendirerek devam edin. Reklam, bir reklam panosu ve TV yayıncısı için ödeme yapmak anlamına gelmez; Hedef kitlenizi tanımak hakkında daha fazla bilgi edinirsiniz. Tam ölçekli medya reklamlarına doğrudan atlamak çok yanlış ve pahalı olabilir. Küçük ölçekli tanıtımlar yapanlar için ücretsiz ürünler veya ikinci satın alma için indirim sunan broşürler içerebilir; Bu broşürleri mağazanızın önüne koyabilirsiniz, park edilmiş araçların ön cam sileceklerinin altına koyun ya da insanların ön kapılarına bırakabilirsiniz. Doğrudan reklamcılığı kullanın – yeni başlayan işletmeler için hem daha ucuz hem de daha etkilidir. Örneğin: Bir giyim mağazasına başlarsanız, yeni müşterilerin telefon numaralarını ve e-posta adreslerini doldurmasını isteyin. Müşterilere, fırsatlar ve özel teklifler hakkında e-posta almak isteyip istemediklerini sorun, daha sonra indirim bilgilerini göndererek dönüşleri takip edin.
4. Potansiyel Müşterileri Çekmek İçin Büyük Bir Açılış Etkinliği Düzenlemeyi Düşünün:
Mağaza alanında büyük bir etkinlik planlayın. Tanıdığınız herkesi davet edin ve arkadaşlarınızın arkadaşlarını davet etmesini sağlayın. Bir müzik mağazası açıyorsanız, bir grup kiralayın. Ne satıyor olursanız olun, insanları ücretsiz yiyecek, kahve ve müzik ile çekeceksiniz.Katılımcılara gülümsemeler, selamlar, yiyecekler ve içecekler ile hoş geldiniz diyin. Ne sattığınızı gösteren örnekleri sunmayı düşünün. Bu, potansiyel müşterilerin mağazanızda bulunma konusunda iyi hissetmelerini sağlayabilir. Katılımcıları selamlamaya hazır olan tüm personel ekibinin ve / veya ortaklarınızın hazır olduğundan emin olun. İnsanların satış mağazanızın ne sattığı ve bulunduğunuz yeri hatırlamalarına yardımcı olmasını sağlayacak kartvizitler ve broşürler yazdırın ve dağıtın.
5. Çok Fazla Sosyal Ve Duygusal Desteğe Sahip Olduğunuzdan Emin Olun:
En az ilk 18 ay boyunca uzun, zor saatlerde çalışacaksınız ve yolunuz birçok iniş ve çıkışlar içerecek. İşler zorlaştığında, destek sisteminize her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacaksınız. Evdeyken bile, iş düşüneceksiniz – bu nedenle, hanenizdeki üyelerin giyim mağazası işinizde başarmaya çalıştığınız şeyleri anlamaları özellikle çok ama çok önemlidir.