Kosgeb Bayilik Haberi 1
Bodrum’a karayolu ile seyahat edenlerin mola noktası olan Aydın Ortaklar’ın meşhur çöp şişi İstanbul Acıbadem’de büyük ilgi gördü.
Kosgeb Bayilik Haberleri “Çöpçü’nün İstanbul’daki 11’inci şubesini açan ise ekonomi muhabiri olarak yıllardır gazete ve dergilerde çalışan, ardından da halkla ilişkiler sektörüne geçen Seher Yaşayacak Gökman…
KOSGEB kadın girişimci desteği ile Çöpçü Gıda’dan franchise alarak Acıbadem’de iş hayatına atılan Gökman, “Gazeteciydi, Çöpçü oldu” esprilerine de muhatap oldu. Acıbadem Çöpçü’nün herkesin tatilde olduğu bir dönemde hizmete girdiğini belirten Gökman, “Yaz dönemi İstanbul’daki restoranlar için düşük sezon olarak görülse de Ramazan ayı başlamadan 3 gün önce restoranı açmak istedik. Restoranımızın test yemeklerini yaparken, ilk müşterimiz geldi ve çöp şiş yemek için çok ısrarcı oldu. Biz de kırmadık kendilerini. Restoranımızı akşam 18:30’da açtık. Hiç duyuru yapmadan sadece ilk müşterimizi görenlerin restorana akın etmesiyle büyük bir şaşkınlık yaşadık” dedi. Gökman “Üç saat açık tuttuğumuz restoranımız, İstanbul’da 11’inci şubesi olan Çöpçü zincirleri arasında 1’nci sıraya yükseldi” dedi. Ege çöp şişinin ilginç hikayesi : Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi de olan Gökman, çöp şişin nasıl yaygınlaştığını şu sözleriyle anlatıyor: “Selçuk, Ortaklar, Aydın ve İzmir gibi Ege yerleşimlerinde, tren istasyonlarında ihtiyaç sonucu icat edilen Ege çöp şişi trenle seyahatin popüler hatta elzem olduğu yıllarda istasyonlarda beş dakikalık molalarda keşfedildi. Zaman darlığı nedeniyle ızgaraya atıldığında çok kısa sürede pişebilmesi için etleri çok minik doğranıp, tahta kargılara dizilerek icat edildi. Tren görünmeye başladığında atılan çöp şişler, yolcular inene kadar pişiriliyordu. Aslında Türk işi fast food yemek kültürünün Ege’deki ilk ayak izleri sayılabilir.”
Kosgeb Bayilik Haberi 2 : Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) Mardin Hizmet Müdürlüğü ile Midyat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSADER)’nde ‘Girişimcilik eğitimi’ alan genç girişimci Serkan Sabah, işi sahibi oldu. İş yerinin açılışı mehter marşı ve dualar eşliğinde gerçekleşti. Cumhuriyet Bulvarı Emniyet Müdürlüğü binası yanında açılışı gerçekleşen Kahve Deposu isimli işyerine KOSGEB Mardin Hizmet Müdürü Serdar Altan, Ömerli İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, MİSADER Genel Sekreteri Halid Yenigün, daire amirleri, eski AK Parti İlçe Başkanı Edip Demirdağ ile çok sayıda vatandaş katıldı. Müftü Çiçek tarafından okunan dualar ve mehter marşı eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan KOSGEB Mardin Hizmet Müdürü Serdar Altan, “Mardin’in incisi ve gözdesi olan tarihi Midyat ilçesinde ulusal bir marka olan Kahve Deposu’nu kazandıran yeni girişimcimizin KOSGEB tarafından desteklenerek işini kurması bizleri onurlandırmıştır.” diye konuştu. İşini kuran girişimciyi tebrik eden MİSADER Genel Sekreteri Halid Yenigün ise “Burada hem işini kuran hem de 8 kişiye iş kapısı açan girişimcimizi tebrik ediyoruz. Derneğimizden ‘Girişimcilik kursu’ eğitimi alan ve yeni iş yerleri kuracak olan kursiyerler yeni iş yerlerini kurmak için projelerini ivedilikle hazırlamaktadır. Bu konuda tüm girişimcilerimize yatırımlar konusunda ön ayak olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 27 yaşındaki Serkan Sabah ise iş sahibi olmanın heyecanını yaşadığını belirtti.