Roman Kadın Giyim Sektöründe Bayilik Veriyor.
Roman markasının ülkemizde 55 mağazası ve 12 bayisi bulunuyor. Yurt dışında Azerbaycan, Amerika, Çin , Kıbrıs, G.Afrika ve Bahreyn’de franchise vermiş olan firma toplamda 1000’in üzerinde kişiye de istihdam sağlamaktadır. Roman mağazaları 200 m2 üzerine kuruluyor ve bayilik alacak kişilere Roman markasının açılacağı yer için fizibilite çalışması yapılacağını belirtiyor. Roman, bilinçle stilin bir araya geldiği, sınırlı sayıda üretilen bu özel koleksiyonuna ek olarak, 2011 yılında Avustralya’ lı organik kozmetik markası VC Organic’ i de Türkiye’ye getirerek, müşterilerine geçici bir akımdan çok, bir yaşam biçimi sunduğunu ortaya koydu. Dünya kadın giyim sektöründe tasarım gücü yüksek markalar arasında yer alan firmamızın; kaliteli,sürdürebilir üretim anlayışla, tüketicinin hazır giyim alanında yenilikçi ve başarılı bir markaya erişimini sağlamak amacıyla yatırımcılara Franchıse hakkı tanınmaktadır.
-ROMAN mağazası 200 m2 büyüklüğünde alanda faaliyet gösterebilmektedir. -Franchise alan sadece Franchise Veren tarafından onaylanan bölgede ve yere göre mağaza açabilir. Fizibilite sonucunda olumlu değerlendirilen lokasyon için franchise sözleşmesi imzalanır. -Franchise Alan bedeli kendisine ait olmak kaydıyla mimari konsepti birebir uygulamakla yükümlüdür -Bu anlaşmanın ilk belirlenen süresi bir (1) yıldır. Roman markasının temelleri, 1980 yılında Turgut Toplusoy tarafından atıldı. İlk zamanlar inşaat sektöründe faaliyet gösteren Toplusoy, arkadaşının teşvikiyle tekstil sektörüne girerek, ilk mağazasını Nişantaşı Rumeli Caddesi’nde “Roman” ismiyle açtı. Kısa sürede, sektörün dinamiklerini tanıyan Toplusoy, önceleri birçok farklı markanın ürünlerini mağazasında müşterilerine sundu. Gelecek potansiyelin, tekstil sektöründe olduğunu gören Toplusoy, dönemin tekstil merkezi olan Şişli Osmanbey’ de, kendi üretimini yapabileceği bir atölye kiraladı. Bu dönemde, marka koleksiyonları , moda dergilerinden ürün seçilip kalıpları çıkartılarak oluşturuluyordu. Müşterinin ne istediğini iyi belirleyen Toplusoy, kısa süre içinde kendi ürettiği kıyafetler ile başarı çıtasını yakaladı. Özellikle, Roman markalı manto ve kabanlar, İstanbullu’ ların büyük ilgisini çekti. Satışların günden güne artması ile Roman’ın ikinci mağazası 1984 yılında Suadiye’de açıldı. Moda, still ve kadın dergilerinde yapılan tanıtımlar, markanın bilinirliğini her geçen gün arttırdı. Roman markasının hızlı yükselişiyle birlikte, Anadolu’daki toptancılardan da talepler gelmeye başladı. Bu talebi karşılamak için üretim sistemini kuvvetlendiren Roman markası, 1990’lara gelindiğinde artık Anadolu’daki birçok toptancıya ürün gönderen ulusal bir marka haline geldi. 1990’lı yılların ardından mağazalaşma süreci ivme kazandı. Serbest ekonomiye geçişle birlikte, Türkiye pazarına giren çok uluslu markalar, sektörde rekabeti arttırdı. Roman, bu rekabet ortamına ayak uydurmak amacıyla, 1990 yılında, daha çok gençlere yönelik ürünler üreten ve yine Roman mağazalarında tüketiciyle buluşan, daha uygun fiyatlara sahip ‘Gipsy’ markasını yarattı. 1990 sonrası mağazacılıkta gelişmeye önem verildi. Türkiye’nin önemli Alışveriş Merkezlerinde, müşterilerin rahat ve konforlu alışveriş yapabilmeleri için özel tasarlanmış konsept Roman mağazaları açıldı. 2003 yılında, Suzan Toplusoy, Roman Tasarım Koordinatörü oldu. Dünya modasını etkileyen uluslararası bir marka olma vizyonuyla tasarım kadrosu güçlendirildi.
2005 yılında artan müşteri taleplerine daha hızlı cevap verebilmek adına, Roman markası, ekiplerini güçlendirerek 4000m2 lik Çekmeköy’deki Roman Merkez Ofisi’ne taşındı. 2006 yılı sonrası, mağazacılıktan perakende yönetimine geçiş yapıldı. 2010 yılında, Roman, sosyal sorumluluk kapsamında, organik üretim koşullarına sadık kalarak tamamen organik kumaşlardan üretilen Organik by Roman koleksiyonunu hazırladı.