Ankara Keçisi Özellikleri
Ankara Keçisi Ankara Keçisi Yayılma Alanı :
Ankara ili başta olmak üzere, İç Anadolu bölgesi ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin bazı illeri Ankara Keçisi Verim Yönü : Tiftik ve et Ankara Keçisi
Genel Tanımı : Vücut küçük yapılı, ince ve zariftir. Ankara Keçisinin başın yandan görünüşü dişilerde hafif içbükey ya da düz, tekelerde ise dışbükeydir. Sağrı omuzdan biraz yüksek, arka bacaklar önlerden biraz daha uzundur. Yüz ve bacaklar dışında bütün bedeni tarsal ve çarpal eklemlere kadar ince yumuşak parlak ve lüleli tiftikle örtülüdür. Vücut rengi beyazdır. Daha az olarak krem, sarı, gümüşi gri, kahverengi ve siyah renkte olanlarına da rastlanır. Ankara Keçisinde Erkek ve dişiler boynuzludur. Ankara Keçisinin Boynuz yapısı erkeklerde burgu şeklinde kuvvetli, uzun ve geriye doğru hafifçe kıvrık, dişilerde ise daha zayıf, kısa ve arkaya kıvrıktır.
Ankara Keçisi Yetiştirmek
Ankara Keçisi Yetiştirme Koşulları : Özel bakım ve besleme istemez. Kışın basit, üç yanı kapalı sundurma ya da kapalı ağıllarda, diğer mevsimlerde açık alanlarda barındırılır. Ankara Keçisi sarp kayalık ve engebeli arazilerde rahatlıkla yetiştirilir. Sürü idaresi kolaydır. Ankara Keçisi ani yem değişikliklerine dirençlidir.
Ankara Keçisi Vücut Ölçüleri ve Verim Özellikleri