Çok fazla insan çevre kirliliğinden çeker. Alerji, enfeksiyon ve stresten kaçmak için arıtılmış hava ve temiz bir ortamın olduğu Spa & Wellness merkezlerine yönlenirler. Ancak hiçbir mevcut Spa metodu ciğerlere ve bronşlara direk olarak steril etkide bulunamaz. Bundan dolayı bu zamana kadar akciğerlere ve solunum yollarına optimum etkide bulunacak hiçbir sağlık geliştirici terapi bulunmamaktaydı.
Tuz odası Bu problem tuz terapi odaları sayesinde başarıyla çözülmüştür. Gün boyunca tuz terapi odasının atmosferine özel bir cihaz yardımıyla salınan en küçük boyuttaki tuz parçacığı en küçük bronş tüplerine kadar girerek bütün solunum yollarını temizler.
Tuz Odası Ziyaretçileri Cezbediyor.
Seans süresince ziyaretçilerimiz kokusu olmayan ve gözleri tahriş etmeyen tuz aerosol atmosferi içinde bulunurlar. Tuz bulutu vücudumuza iki yolla girerek vücudun savaşması için yardımcı olur. Yararlı maddeler vücudumuza ciğerlerimizden solunum ve deriden emilim yoluyla girerler. Böylece kan ve lenf dolaşımının gelişmesini sağlar. Tuz terapi odalarının özel tasarımları sakinleştirici ve yatıştırıcı ortam sağlar. Bu özel ortam sayesinde günlük kaygı ve düşüncelerden uzaklaşırsınız. Sağlığınızı düzenleyici bu seanslarda konforlu koltuklarla uyumlu rahatlatıcı beyaz duvarlar, dinlendirici müzik, hafif ışık ve taze temiz hava size eşsiz bir ortam sunar. Tuz odaları günlük stresten kurtulma ve sağlık geliştirme gibi farklı amaçlar için kullanılabilir. Eğer kişi sadece dinlenmek istiyorsa, bir saatlik bir seans sonucunda, “tuz banyosu” atmosferi içinde olmak cildini canlandıracak, soluk alıp vermesi sağlığı düzenleyici ve solunum yollarını temizleyici etkide bulunacaktır. Ziyaretçilerin haftada iki seansa katılması ise gribe, öksürük, sinüzit, alerji gibi rahatsızlıklara karşı güçlü bağışıklık kazanmasını sağlayacaktır. Tuz odası tedavi prosedürü 20 ile 40 dakikalık kesintisiz seanslar şeklindedir. Hamile bayanlar ve çocuklar için hiçbir sakıncası yoktur. Neden Tuz Odası? Tuz Odası 4 hedefe etki eder:
- Akciğerlerin ve solunum yollarının temizlenmesi
- Cildin yenilenmesi
- Antioksidan ve anti-aging
- Kardiyovaskülar sisteme destek
Tuz Odaları Genellikle tuz odaları tek veya iki odalı olarak tasarlanırlar. Tek odalı sistemlerde halojeneratör hasta odasına yerleştirilir. İki odalı sistemlerde ise hasta odasından ayrı olarak halojenaratörün veya kontrol panelinin olduğu operatör odası bulunur. Hasta odasının yapısında hasta alma kapasitesi göz önüne alınmalıdır. Kişisel hijyen ve yeterli havalandırma için kişi başına 4 m3 hacimden daha az ortam olmamalıdır. Odanın büyüklüğü konusunda ise bir sınırlama yoktur ancak en iyi verim aralığında olması için odanın 150 m3 den daha fazla hacimde olması önerilmemektedir. Name danışmanlık sadece iki odalı sistemleri önermektedir. Sağlık personelinin prosedürü kontrol etmesi açısından bu tür sistemler daha uygundur. Sistemlerin teknik kapasiteleri hasta odasının -her bir bölüm kendi mikroklima ortamını sağlamak koşulu ile- bölümlerden oluşmasına olanak sağlar. Hasta odasındaki duvarlar, dekoratif elemanlarla birlikte, eşsiz bir teknoloji yardımıyla doğal tuz ile kaplanır. Tuz kaplı duvarlar estetik durmasının yanında ses yalıtımını, sıcaklığın ayarlanmasını, odadaki nemi ve aerosol ortamının bakterilerden arınmasını sağlar. Hastanın bulunacağı oda genellikle aydınlatma, ses ve video sistemleri ile donatılır. Bu sebeple hastalar konforlu koltuklarda oturarak kendisi için hazırlanan bu odanın tadını çıkartabilir. Hasta odasındaki tuz aerosolü halojeneratör aracılığı ile oluşturur. Jeneratör odanın tuz aerosolünü spesifik parametrelere göre ayarlayan geri besleme sistemine sahiptir. Tuz algılayıcı sensör hasta odasının içinde bulunur ve oda içindeki tuz konsantrasyonunu devamlı ölçerek prosesi yöneten jeneratörün kontrol paneline durumu bildirir. Oda içindeki tuz konsantrasyonu aşırı yükselmişse sensörden gelen sinyal yardımıyla jeneratör otomatik olarak kapanır. Tuz konsantrasyonu ayarlanan değerin altına düştüğü durumlarda ise jeneratörün çalışması devam ederken sinyal yardımı ile durum operatöre bildirilir.
- Jeneratör
- Konsantrasyon sensörü
- Giriş fanı
- Çıkış fanı
- Aydınlatma üniteleri
- Tasarım elemanları
- Tuz Odası Yapımı
Tuz odaları herhangi bir alana ve herhangi türde bir zemine/kata yapılabilir. İki odalı sistemlerde operatör odası ve hasta odası bulunur. Bu iki odanın birbirlerine komşu olması gerekmektedir. Tek odalı sistemlerde ise halojeneratör direk olarak hasta odasında bulunur. Tuz odası yapımı bazı aşamalar içerir: 1. Yeri Belirleme 2. Tasarımı Seçme 3. Projenin Tasarımı 4. Hazırlık Çalışması 5. Tuz odası inşası Yer belirleme ve tasarım aşamaları havalandırma ve klima sistemleri dikkate alınarak yapılmalıdır. Odanın hazırlanması işi hasta temelli olarak uzman kadronun talimatları ve tavsiyeleri ile yapılır. Yapım aşamaları tuzu kaplama, cihaz kurulumu, hassas ayarın yapılması ve personelin eğitiminden oluşur. Bu adımlar Name Danışmanlığın uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Spesifikasyonlar Oda içerisindeki tuzu, havalandırmayı, aydınlatmayı, sıcaklığı ve diğer özgün parametreleri özel ınırlarda tutacak geri besleme sistemli kuru tuz aerosol jeneratörü. Tuz aerosolünün konsantrasyonunu kontrol eden optik sensör. Duvarlar için tuz kaplama Tavan ve yer için tuz kaplama Konforlu sandalyeler CD müzik sistemi Video oynatmak için ekran (opsiyonel) Aydınlatma sistemi Dekoratif elemanlar (sarkıtlar ve dikitler) www.tuzodasi.org