İşletmeler, müşteriler ve tüketiciler, olağan hale gelen yeni koşullara uyum sağlamaya çalışırken birçoğumuz evde daha fazla vakit geçiriyoruz. Kabul etmek istesek de istemesek de, bu durum üretkenlik açısından her zaman iyi sonuçlar doğurmayabiliyor. Günlük bir rutin geliştirmek, evde yeni kurallar belirlemek ve artık işe gidip gelerek kaybetmediğimiz saatleri yeni beceriler edinmeye ayırmak gibi yöntemler dışında, üretkenliğimizi artırmak için biraz ilham almayı deneyebiliriz. Avrupa’nın dört bir yanından Think with Google editörlerinin bir araya getirdiği, izleyebileceğiniz, okuyabileceğiniz ve dinleyebileceğiniz 9 içerikten oluşan listeyi aşağıda bulabilirsiniz.
Bilgi dağarcığınızı genişletmek için neler izleyebilirsiniz?
İşletmenizi geleceğe taşımak için dijital pazarlamadan nasıl başarıyla yararlanabileceğinize dair en iyi uygulamaları ve vizyonlarını paylaşan Google uzmanları, sektör uzmanları ve markalardan bilgi edinebilirsiniz. Her biri 10 ila 20 dakika süren 13 sunumu dilediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Değinilen konular arasında marka deneyimi, performans, bulut teknolojisi ve ölçüm yer alıyor.
Yarım saatten kısa süre içinde yeni şeyler öğrenmek mi istiyorsunuz? O zaman bu dizi tam size göre. 20 dakikalık bölümlerden oluşan bu dizide, günümüzün tartışılan konularına farklı görüşlerle çeşitlendirerek açıklama açıklamalarda bulunuluyor. Kripto paranın yükselişinden diyetlerin neden işe yaramadığına, hayvanların zihninde neler olup bittiğinden sanat ve mimariyi estetik kılan şeylere pek çok farklı konuda bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca bu serinin, Mind Explained, Koronavirüs Explained gibi alt dizileri de bulunuyor.
YouTube Türkiye kanalında yer alan Benimle #EvdeKal sayfası birbirinden çeşitli kategorilerde harika videoları bir araya getirdi. Adeta en iyi video içeriklerden bazılarının yer aldığı bir kitaplık diyebiliriz. Burada, lezzetli ve yapımı kolay yemek tariflerinden ekipman gerektirmeyen spor videolarına, oturduğunuz yerden dünyayı keşfetmenizi sağlayacak seyahat videolarından öğrenciler için online eğitim kaynaklarına kadar geniş kapsamlı içerik ile evde geçirdiğiniz zamanı verimli ve keyifli hale getirebilirsiniz.
Üretkenliğinizi Atırmak İçin Neler Okuyabilirsiniz?
BEN OK’İM SEN OK’SİN – Thomas A. Harris
Patronunuzla konuşurken sesinizin bir çocuk gibi titrediği oluyor mu? Basit bir tartışmanın büyüyüp tamiri zor bir kırgınlığa yol açtığına şahit oldunuz mu? Daha fazla söze gerek var mı? Thomas A. Harris, Ben OK’im Sen OK’sin adlı kitabında, insanın mükemmel olmadığının altını çiziyor. Uyum sağlamaktan ziyade değişmeyi ve dönüşümü isteyen insanlara yeni bir cevap veriyor. Geçmişte ne olduğundan çok şimdi olandan ve gelecekte ne olacağıyla ilgilenmek istiyorsanız, bu kitap yol gösterici olabilir.
The Case for Creativity – James Hurman
Yaratıcılığın gücü, makine öğrenimiyle olan ilişkisinden yenilikler yapmamıza yardımcı olabilmesine kadar birçok yönüyle Think with Google’da sık sık ele aldığımız bir konu. Yaratıcılığın reklamları daha etkili hale getirip getirmediği tartışması sürerken James Hurman “‘The Case for Creativity” kitabında bu sorunun nihai yanıtını arıyor. Colenso BBDO adlı Avustralyalı ajansın eski planlama direktörü olan Hurman, çok iyi bir konuşmacı. Kendi teorilerini dünya çapındaki yirmi yıllık araştırmalarla destekleyerek, anlattıklarını sağlam bir temele oturtuyor.
On Confinement – The Book of Life
“Kendi odalarımızda ve yakındaki mahallelerde seyahat edermişçesine dolaşabilseydik onlar da en az uzak diyarlar kadar ilgimizi çekerdi.” Kapalı alanlarda kalmak zorunda olduğumuz bu dönemde, “The Book of Life”ın bu bölümü tam da içinde bulunduğumuz duruma uygun düşünceler sunuyor. Daha önce aklınıza gelmemiş olabilecek çeşitli yöntemler (örneğin, sessizce zaman geçirerek zihninizdeki düşünceleri daha iyi anlamlandırmak veya kendinizi seyahatteymiş gibi hissetmek) mevcut durumla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
Dinleyebileceğiniz Muhteşem Podcast’ler
Think with Google Podcast, tüm dünyada dijital pazarlamanın geleceğini keşfediyor. Stratejiler, araçlar ve uzmanlarla yapılan röportajların sunulduğu programda gazeteci ve radyo sunucusu Tess Vigeland, pazarlama ekibinizle birlikte geleceğe dönük bir yaklaşım sergilemenize yardımcı oluyor. 20 dakikalık bölümlerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Teknolojiye, trendlere ve dönüşüme tutkun bir gazeteci ve de bazılarımızın “İnternet Ekipler Amiri” olarak bildiği M. Serdar Kuzuloğlu yaşamın temellerine ve onu sürdürme arzumuza yönelik bir podcast serisi yayınlıyor. “Sürekli dert yandığımız, sitem ettiğimiz bu yaşamı sürdürmek adına inadımız neden?” sorusuyla başlattığı Zihnimin Kıvrımları serisinde, kelimelerin sihirli dünyasından nefretin bereketsiz tohumlarına uzanan ilginç konulara değiniyor.
Farkındalık, meditasyon, biraz müzik, uykuya hazırlık… Evden çalışma hali, gelecek kaygısı, sevdiklerimizin sağlığı için duyduğumuz endişenin yarattığı duygusal iniş çıkışlarımız ve her şeyden öte zihin sağlığımıza dikkat etmek bu dönemde oldukça önemli. Meditopia çatısı altında, stres ve endişe, şefkat ve şükran gibi duyguların kök nedenlerini tespit edip, analiz edebilir; bilinçli farkındalık ve meditasyon uzmanları ile tanışabilirsiniz. Kendinize vakit ayırmayı unutmayın.
Ulaşabileceğiniz çok sayıda içerik olsa da bu önerilerin evde kaldığınız şu zamanlarda üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Bunlar için zaman ayıramıyorsanız kısa sürede okuyabileceğiniz faydalı Think with Google makalelerinden bilgi edinebilirsiniz.