Doğa ile iç içe olmayı bir hayat tarzı haline getiren kişilerin vazgeçilmezleri arasında kamp yakmak geliyor. Kamp yapmak, kısa bir süre için bile olsa günlük hayatın stresinden, karmaşasından ve sorunlarından kaçabilmek için nefes almayı sağlayan küçük molalar haline gelebiliyor. İstanbul’a yakın kamp alanları bu plan için bulunmaz fırsat. Her zaman alıştığınız konforunuzdan ödün vermenizin garanti olduğu kampçılık; doğayla baş başa kalırken aslında kendi kendinizi sınamanıza da olanak veriyor.
İstanbul’a Yakın Kamp Alanları
Tabii ki kamp yapmanın herkesin kolaylıkla yapabileceği bir aktivite olduğunu söylemiyoruz. Gayet titiz ve planlı hazırlıkların yapılmasının gerekli olduğu kamp tatilleri pek çok kişi tarafından tatil değil de bir ızdırap olarak değerlendirilebiliyor. Kamp yapmayı artık yaşamlarının ayrılmaz bir parçası olarak gören kişiler gerek iş gerek aile yaşamları gibi etkenler nedeni ile her zaman çok uzun süreli ya da uzak mesafelere yolculuk yapmalarını gerektiren kamp planlamaları yapamıyorlar. Bu nedenle sizlere İstanbul’a yakın olmasına rağmen şehrin temposundan uzaklaşıp adeta hayat enerjinizi yenilemenizi sağlayacak kamp yerleri ile ilgili fikir vermeyi planlıyoruz.
İlginizi Çekebilecek İçerikler:
– Kamp Alanında Merkez Olacak Kamp Masası Seçenekleri
– Kamp Çadırı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
– Adrenalin Meraklıları için 15 Açık Hava Aktivitesi
– Her Doğa Meraklısının Elinin Altında Bulunması Gereken Kamp Malzemeleri
– İş Hayatının Stresinden Uzaklaşmak İsteyenler İçin Kamp Önerileri
– Kamp Sırasında Bile Konforundan Vazgeçmeyenler İçin Kamp Sandalyesi Tavsiyeleri
İğneada Longozu
İstanbul’a yakın kamp alanları arasında Kırklareli ilinin Kıyıköy mevkiine yer alan ve dünyanın üçüncü büyük longozu olan İğneada Longozu doğanın insanlara verdiği en özel hediyeler arasında yer alıyor. İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, longoz ormanı olması nedeni ile dünyada eşine az rastlanan yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Longoz ormanlarının varlıklarını sürdürebilmeleri için suyun sürekliliği şart olup bu orman tipinde orman yüzeyleri dönemsel olarak su ile kaplanıyor.
İğneada Longozu’na İstanbul’dan yaklaşık olarak 3,5 saatte
ulaşılıyor. İğneada’ya gidilirken virajlı bir dağ yolu kullanılıyor. Bu bölgede
kamp yapmak isteyen kişiler için pek çok farklı alternatif bulunuyor.
İğneada Mert Gölü Mesire Alanı:
Kamp kurmanın ücretsiz olduğu bu alan şehir merkezine yakınlığının yanı sıra denize ve Mert Gölü’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. Kamp alanına yürüyüş mesafesinde bulunan kafelerden ve tesislerden yararlanılabiliyor. Ayrıca tuvalet ve duş alanları da bulunuyor. Bu kamp alanında daha çok aileler bulunuyor. Kampçılar için oldukça güvenli olan Mert Gölü Mesire Alanı ulaşımının kolaylığı nedeni ile de tercih ediliyor.
Beğendik Köyü Plajı:
Türkiye’nin kuzeybatısında bulunan bu kamp alanı denize girip balık tutabileceğiniz kamp alanları arasında yer alıyor. Geniş düzlük arazide ya da meşe ormanlarının içinde kamp kurabileceğiniz Beğendik Köyü Plajı, berrak denizi ile de hayranlık uyandırıyor.
Limanköy Bakırdere Koyu:
Limanköy ile Beğendik Köyü arasında saklı kalan bu muhteşem güzellikteki koy, doğa tutkunu maceraperestler için son derece keyifli bir yürüyüş notası ve muhteşem bir kamp yeri olarak biliniyor. Bu kamp alanında yerleşim yeri ya da tuvalet bulunmuyor. Eğer burada uzun süre kamp yapılacaksa yiyecek ve su tedarikine özen gösterilmesi gerekiyor. Ulaşımı biraz zor olan koya yüksek 4×4 bir araçla ya da 3 kilometrelik bir yürüyüşle ulaşabiliyorsunuz.
Aypoloz Gölü Bulanık Deresi (Milli Park):
Bu kamp alanı kesinlikle Longoz Ormanları Milli Parkı’nın en güzel yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Denizin, kumsalın, derenin, gölün ve ormanın bir arada bulunduğu kamp alanı dört mevsim keyifle zaman geçirilebilecek kamp alanları arasında yer alıyor. Bu kamp alanı özellikle yaz dönemlerinde büyük bir yoğunluk ile karşı karşıya kalıyor. Milli Park girişinde çadır ve karavan kampı için ayrılmış bir kamp yeri bulunuyor. Milli park içerisindeki bazı ağaçlar çürümüş durumda olduğundan çadır kurmadan önce mutlaka çevredeki ağaçları kontrol etmenizi öneriyoruz. Ayrıca zeminin nemli ve kısmen dikenli olması nedeni ile bu bölgede çadır kuracak kampçıların çadır alt bezi kullanması konforlarının artmasını sağlıyor.
Acarlar Longozu
Ülkemizin tek parça halindeki en büyük longozu olan Acarlar Longozu, Sakarya’da yer alıyor. Karadeniz’e yaklaşık 700 metre uzaklıkta olan Acarlar Longozu doğanın ortasında bir tatilin nasıl olacağının en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Şehre son derece yakın olmasına rağmen şehir hayatından uzakta hissetmenizi sağlayan Acarlar Longozu’na İstanbul’dan yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuk ile ulaşılabiliyor. Her göreni büyüleyen ve nilüfer çiçekleri ile ayrı bir görsel şölen sunan Acarlar Longozu mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Ayrıca, İstanbul’a çok yakın olan ve gidip görenlerin cennet gibi bir bölge olarak tanımladığı Acarlar Longozu’nda kamp yapmak isteyenler için ayrılmış özel alanlar bulunuyor. İstanbul’a yakın kamp alanları için tavsiyelerimiz arasında Acarlar Langozu mutlaka görülmeli.
Uçmakdere
Kamp yapmak için fırsat kollayan ancak İstanbul’a yakın kamp alanları arıyorsanız, size Uçmakdere kamp alanında efsanevi bir kaçamak yapabileceğinizi söylemek istiyoruz. İstanbul’a 185 kilometre mesafede bulunan bu köy Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesine bağlı olup yaklaşık 2 saat 45 dakikalık bir yolculuk ile ulaşılabiliyor. Henüz bakir sayılabilecek olan bu köye kamp yapmak isteyenleri bir yanda sarp kayalıklardan diğer yanda uçsuz bucaksız masmavi denizden oluşan muhteşem bir manzara karşılıyor. Yolun sol tarafındaki koyda ağaçların altındaki alanda çadır kurularak kamp yapılabiliyor.
Ülkemizde en lezzetli üzümlerin yetiştiği yer olma özelliğini de taşıyan Uçmakdere’de kamp yapmak isteyenler kumsalı da tercih edebiliyorlar. Bunun yanı sıra tam bir kamping olmamakla birlikte yamaç paraşütü yapanların iniş noktasında da kamp yapılabildiğini belirtmek istiyoruz. İstanbul’a yakın mesafede kam yapmak için tercih edilebilecek en güzel ve sakin yerlerden biri olan Uçmakdere’de Çınar Mocamp tesislerinden de yararlanılabiliyor. Çınar Mocamp’ın kamp alanı pek büyük olmamakla birlikte kampçılar için güvenilir bir ortam sağlıyor. Uçmakdere’de kamp yapmayı tercih edenlere, yamaç paraşütünün yapılabildiği İstanbul’a en yakın yer olan Uçmakdere’nin keyfini çıkarmalarını öneriyoruz.
Pürenli Yaylası
Pürenli Yaylası, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bulunuyor. Doğanın tüm renklerinin eşsiz birleşimi ile ziyaretçilerini karşılayan Püren Yaylası, aslında bir yaylalar bütününden oluşuyor. İstanbul’a yakın kamp alanları arasında, Düzce’ye 28 kilometre mesafede bulunan Pürenli Yaylası’nda endemik bitki türleri yoğun olarak gözlemlenebiliyor. Geniş düzlükleri ile dikkat çeken ve kamp yapmak için çok elverişli bir yer olan Pürenli Yaylası, 1400 metre yükseklikte bulunuyor. Bu nedenle yaz ya da kış fark etmeksizin geceleri soğuk oluyor. Kamp yapmak için Pürenli Yaylası’na gideceklerin yanlarında kalın giysiler bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca kış aylarında yollar kapanabildiğinden gitmeden önce hava durumunun kontrol edilmesi yararlı olabiliyor. Bölgede tesis olmadığı için tuvalet te yer almıyor. Temiz su ihtiyacı için de yayladaki kaynak suları kullanılıyor. Pürenli Yaylası’nda keyifli bir mola vermek isteyenlere sakin zamanlarda göl çevresinde yoğun zamanlarda ise köknar ağaçlarının altında çadır kurmalarını öneriyoruz.
Kömür Limanı
Her şeyden uzaklaşmak isteyip çözümü doğaya sığınmakta bulanları en muhteşem kaçış noktalarından biri olan Kömür Limanı’na davet ediyoruz. İstanbul’a yakın kamp alanları arasında sakin bir lokasyon. Yeşilliklerin içindeki bir yolda yapılan keyif dolu yolculuktan sonra ulaşılabilen Kömür Limanı Saroz Körfezi’nde yer alıyor. Denizle ormanın kucaklaştığı en güzel noktalardan biri olan doğa harikası bu koy akvaryum gibi bir denizle de ziyaretçileri büyülüyor. Kömür Limanı’na ulaşım toprak bir yol ile yapılıyor. Hiçbir yapılaşmanın olmadığı Kömür Limanı’nda doğal olarak otel ve pansiyon da bulunmuyor. Korna seslerinden uzak bu doğa harikasında kamp yapmak isteyenlerin Kömür Limanı’nda elektrik olmadığını göz önünde bulundurmaları ve hazırlıklarını buna göre yapmaları gerekiyor. Ayrıca bölgede duş alma imkanı da bulunmuyor. Kömür Limanı’nda kamp kuranlar zıpkınla balık avlama ve sualtı dalışı gibi aktivitelerde de bulunabiliyorlar.
Ballıkayalar Tabiat Parkı
Kocaeli Gebze sınırları içerisinde yer alan bu doğa harikası İstanbul’a yakın kamp alanları arasında dikkat çekiyor. Tabiat parkı olarak koruma altında olan Ballıkayalar pek çok endemik bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Vadinin içerisinde yer alan irili ufaklı çayların ve şelalelerin yarattığı görüntü ziyaretçileri adeta huzur dolu zamanlara davet ediyor. Vadinin içerisinde gezi ve tırmanış parkurları da bulunuyor. Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın üst kısımlarında, kamp yapmak isteyenler için çadır kurulabilecek alanlar yer alıyor. Ancak kamp yapmak için Ballıkayalar Tabiat Parkı’nı tercih edenlerin bölgede herhangi bir tesis bulunmadığını göz önünde bulundurarak hazırlıklarını buna göre yapmalarını öneriyoruz.
Mudurnu Sülüklü Göl
Bolu’nun Mudurnu ilçesine 70 kilometre mesafede bulunan
Mudurnu Sülüklü Göl, eşsiz güzellikleri ile dikkat çekse de zorlu sayılabilecek
kamp rotaları arasında yer alıyor. Gölün kenarında kamp kurmak isteyenlerin 9
kilometrelik bir yürüyüşü tamamlaması gerekiyor. Sülüklü Göl, bu sayede
tercihini buradan yana kullanan doğa severleri kampın yanı sıra bir trekking
macerası ile de karşı karşıya bırakıyor. Doğa tutkunlarının ve doğa sporları
ile ilgilenenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden olan Sülüklü Göl’de balık
tutmak ve yüzmek yasaklanmış bulunuyor. Kamp alanı olarak da kullanılan Sülüklü
Göl Tabiat Parkı’nda içme suyu ve tuvalet sorunu yaşanmıyor. Batı Karadeniz’in
en göz alıcı doğal güzelliklerinden olan Sülüklü Göl; kampçılık, yürüyüş ve pek
çok doğa aktivitesi için en ideal rotalar arasında yer alıyor. Kamp yapmak için
burayı seçtiyseniz, yanınızda mevsimine göre kalın kıyafetlerin ve bir uyku
tulumunun bulunmasını öneriyoruz. Gölün çevresinde temiz su ihtiyacının
giderilebileceği bir çeşme ile bir tuvalet bulunuyor. Herhangi bir elektrik
kaynağı bulunmadığı gibi kimi noktalarda telefonlar da çekmiyor. Ormanın
içerisinde yapılacak kısa bir yürüyüş ile ulaşmanın mümkün olduğu diğer gölleri
de ziyaret etmeden dönmemenizi öneriyoruz.
Yenice Ormanları
Yeşilin her tonunu ziyaretçilerine sunmak konusunda son
derece cömert olan Yenice Ormanları, şehrin monotonluğundan ve trafiğinden
kaçmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Karabük il
sınırlarında yer alan Yenice Ormanları dört mevsim boyunca bir renk cümbüşüne
ev sahipliği yapıyor. Doğa ile iç içe yaşam için elverişli koşullara sahip olan
Yenice Ormanları’nda 5 kamp alanı, 7 bisiklet ile 15 de yürüyüş parkuru
bulunuyor. Kamp yapmak için Yenice Ormanları’na gelen macera severler trekking,
dağ yürüyüşü, kanyon geçişi, kaya tırmanışı, dağcılık gibi aktivitelere de
katılabiliyorlar.
Polonezköy Tabiat Parkı
İstanbul’un içinde Beykoz’un kucağında yemyeşil alanlarla
kaplı bir yer, evet Polonezköy’den bahsediyoruz. Her yıl Haziran ayında gerçekleşen
Kiraz Festivali esnasında Polonezköy kampçıların yoğun ilgisi ile karşı karşıya
kalıyor. Polonezköy’ün kamp yapılabilecek yerler arasında İstanbul’a en yakın
olanlardan biri olduğu biliniyor. Hafta içi gittiğiniz takdirde Polonezköy’ün
olağanüstü sakinliği nedeni ile İstanbul’a bu kadar yakın olduğunuza
inanamıyorsunuz. Polonezköy, İstanbul’un her yerinden ulaşımın kolay olması
nedeni ile özellikle ilkbahar – yaz mevsimlerinde ve hafta sonlarında büyük
yoğunluk olabiliyor. Bu bölgede kamp yapan kişiler marketlere ya da hazır yemek
alabilecekleri yerlere kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Çadırın kurulduğu bölgeye
göre tuvalet ve duş imkanları farklılık gösterebiliyor.
Gökçetepe Tabiat Parkı
Edirne’ye bağlı Keşan ilçesinde bulunan Gökçetepe, denizi ve
doğası ile günübirlik ya da kısa süreli kaçamaklarda en çok tercih edilen
yerlerin başında geliyor. Sahili ve kampları ile keşfedilmeyi bekleyen gizli
bir cennet olan Gökçetepe, İstanbul’a
yaklaşık üç saatlik mesafede yer alıyor. Kamp faaliyetleri açısından oldukça
gelişmiş bir bölge olan Gökçetepe Tabiat Parkı içerisinde 3,5 kilometre toplam
uzunluğa sahip olan 6 koy bulunuyor. Koyların çevresinde ise kamp kurmaya
elverişli çok geniş bir alan yer alıyor. Gökçetepe denizinin berraklığı,
masmavi görünümü ve çeşit çeşit deniz canlıları ile doğa tutkunlarının kalbinde
taht kuruyor. Gökçetepe Tabiat Parkı’nın kamp alanı içerisinde kampçıların
ihtiyaçlarını giderebileceği bir büfe bulunuyor. Ayrıca; kampçılar
tuvaletlerden, duş alanlarından ve elektrik hattından da yararlanabiliyorlar. Gökçetepe
Tabiat Parkı’nda çadır kuran kampçıların yanı sıra bungalovlarda konaklama
imkanı da bulunuyor.
Şile Sahilköy Kamp Alanı
Sahilköy, Şile merkeze 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Deniz kıyısında kendisine ait bir kumsalı olan kamp alanı, biri ormanın
içerisinde diğeri ise deniz manzaralı bir tepede olmak üzere iki farklı yerde
kamp yapma olanağı sağlıyor. Kamp yapmak isteyen kişilerin ihtiyaçlarının
karşılanmasına yönelik olarak çeşme, tuvalet, duş, büfe, market ve cafe gibi
olanaklar da bulunuyor. Sahilköy kamp alanında bungalovlar da yer alıyor.
Sahilköy kamp alanı misafirlerine Karadeniz’e sınır parkurları ve benzersiz
doğa şekilleri arasında ATV’ler ile adrenalin dolu saatler yaşama fırsatı da
sunuyor.
Kilimli Koyu
İstanbul’a yakın kamp yerleri arayanlar için en iyi
alternatiflerden biri olan Kilimli Koyu Ağva’da yer alıyor. İstanbul ile Ağva
arası 100 kilometre olup bu mesafe yaklaşık 1 – 1,5 saatte alınabiliyor.
Ulaşımının kolaylığı, merkeze yakınlığı ve tabloları kıskandıran manzarası
nedeni ile cazibesini koruyan Ağva, aynı zamanda ziyaretçilerine huzur da
vadediyor. Ağva Kilimli Koyu kamp yapmak için en ideal bölgelerden biri olup
kamp yapmak için uygun pek çok alanı barındırıyor. Kilimli Koyu’nda hem ücretli
hem de ücretsiz kamp alanları bulunuyor. Bölgede çakal ve domuz gibi hayvanlar
bulunuyor. Bu hayvanların gece çadırınızdan uzak tutabilmeniz için ateşin diri
tutulması gerekiyor. Bölgede bolca kampçı bulunduğundan çadırların geniş
aralıklarla kurulması kamp yapan kişilerin rahatsız olacakları durumların
meydana gelmesini engelleyebiliyor. Akşamları çadırınıza doğru yaklaşan
hayvanlar olursa, bunları uzaklaştırmak için torpil patlatmak etkili
olabiliyor. O yüzden kamp çantanızı hazırlarken torpil koymayı unutmamanızı öneriyoruz.
Yedigöller
Bolu Yedigöller, doğası ile adeta kamp tutkunlarını konaklamaya davet eden yerlerden biri olarak biliniyor. 1965 yılında milli park ilan edilen ve doğal yaşamı koruma faaliyetleri kapsamında pek çok hayvana ev sahipliği yapmaya devam eden Yedigöller, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında kampçıların büyük ilgisi ile karşılaşıyor. Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl’ü içinde bulunduran Yedigöller Milli Parkı’nda, göl kenarlarında kamp kurulabiliyor. Büyükgöl, Yedigöller Milli Parkı içerisindeki en büyük göl olup canlı alabalık yetiştirilmesi için damızlık amacı ile kullanılıyor. Diğer göller ile kıyaslandığında Büyükgöl’ün manzarası ile dikkat çektiği fark ediliyor. Yedigöller Milli Parkı’nda kamp yapmak isteyen doğaseverlerin büyük çoğunluğu Büyükgöl etrafında çadır kurmayı tercih ediyorlar.
Yedigöller’de Kamp İçin Uygun Yerler
Büyükgöl’ün kuzeyindeki Seringöl, kamp kurmak isteyen
kişiler için en uygun bölgeler arasında yer alıyor. Ancak, manzara açısından
değerlendirildiğinde Seringöl’ün Yedigöller Milli Parkı içerisindeki diğer
göllerden biraz geride olduğunu da belirtmek gerekiyor.
Derin Göl, Büyükgöl’ün güneydoğusunda yer alıyor. Büyükgöl
ve Deringöl’de her yıl Mayıs ve Eylül aylarında ücret karşılığı olmak üzere
olta balıkçılığı yapılabiliyor.
Nazlıgöl, Yedigöller Milli Parkı içerisinde en geniş platoya sahip olan göl olarak biliniyor. Bölgenin en uygun kamp alanları arasında Nazlıgöl ilk sırada yer alıyor. Yedigöller Milli Parkı içerisindeki diğer göllere göre daha sessiz ve huzurlu bir ortama sahip olan Nazlıgöl, Şelale Göl adı ile de biliniyor.
Yedigöller Miilli Parkı çok geniş bir alan olmakla birlikte
kamp için en uygun bölgenin Büyükgöl’ün arka tarafında, ormana yakın olan bölge
olarak kabul ediliyor. Yine diğer göllerin etrafında da bu şekilde çadır
kurulmaya uygun pek çok alan bulunuyor. Yedigöller kamp alanının yakınlarında
kampçıların su ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bolca çeşme bulunuyor. Yedigöller
Milli Parkı doğal yaşam alanı olduğundan pek çok hayvan türüne ev sahipliği
yapıyor. Ancak genellikle hayvanlar ateşin, ışığın ve insanların olduğu
bölgelere yaklaşmamayı tercih ediyorlar.
Yedigöller Kampı İçin Etkinlik İmkanları
Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl etrafında trekking
faaliyetleri yoğun oluyor. Bu nedenle bu göllerin çevresinde kamp kurmayı
tercih eden doğaseverler, yoğunluk nedeni ile rahatsız olabiliyorlar.
Yedigöller Milli Parkı’nda konaklama ücreti kişi başı değil
çadır başı olarak alınıyor ve her bölgede sabit kamp ücreti uygulanıyor. Kamp
için gelen kişilerin araçları için otopark ücreti de alınmıyor. Yedigöller
Milli Parkı’nda çadır kiralama hizmeti bulunmuyor. Bu nedenle bölgede kamp
kurmak isteyen macera severlerin kamp çadırlarını ve ihtiyaç duyacakları her
tür ekipmanı yanlarında getirmeleri gerekiyor. Yedigöller Milli Parkı’nda
yakılacak kamp ateşi için belirlenen bölgelerde odu satışı yapılıyor. Ancak
Milli Park içerisinde her bölgede kamp ateşi yakılmasına izin verilmiyor. Genelde
görevlilerin kamp kuran kişilere dağıttığı ya da çevreye bırakılmış olan
tenekeler içerisinde ateş yakılabiliyor. Yer ateşi yakılmasına ise kesinlikle
izin verilmiyor. Kamp ocağı, kamp tüpü gibi materyaller de akşam 19.00’dan
sonra yakılabiliyor. Tabii ki neresi olursa olsun doğada yer alan tüm aktivitelerde
olduğu gibi Yedigöller Milli Parkı’nda da doğaya ve yaşayan hayvanlara zarar
verilmemesi önem taşıyor.
Yedigöller Milli Parkı’na yapılan kamp turları ağırlıklı
olarak sonbahar aylarında düzenliyor. Bu etkinlikler çerçevesinde katılımcılara
çadır temin ediliyor. Temel kampçılık eğitiminin verildiği kamp turlarında 3
öğün yemek de sağlanıyor. Etkinlikler genellikle hafta sonları düzenlendiğinden
dönemsel olarak Yedigöller Milli Parkı’ndaki yoğunluk üst düzeylere
ulaşabiliyor.
Ömerli Barajı Kamp Alanı
Şile’de bulunan Ömerli Barajı Kamp Alanı ile İstanbul şehir
merkezi arasında yaklaşık bir saatlik mesafe bulunuyor. Ömerli Barajı’nda kamp
yapan kişiler burada balık tutma, bisiklet sürme ve trekking parkurlarında
yürüyüş gibi aktiviteler gerçekleştirebiliyorlar. İstanbul’a yakınlığı ile
dikkat çeken Ömerli Barajı Kamp Alanı, göz alıcı manzarası ile tüm
doğaseverlerin beğenisini kazanıyor. Ömerli Barajı Kamp Alanı’na gitmek
isteyenlere hava koşullarını göz önünde bulundurmalarını öneriyoruz. Havanın
yağışlı olduğu dönemlerde bölgenin zemini nedeni ile standart binek arabalar
çamura sağlanma sorunu ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Ömerli Barajı’nda kamp
kurmak için herhangi bir ücret ödemesi yapılmıyor. Elektriğin bulunmadığı alana
15 dakika mesafede bulunan köy merkezi aracılığı ile kampçılar ihtiyaçlarını
karşılayabiliyorlar. Ömerli Barajı Kamp Alanı’nda tuvalet ve duş alanları da
bulunmuyor.