Girişimcilerin Yeni bir iş kurmak için yeni iş fikirlerini daima araştırması gerekiyor. Yeni iş kurmak isteyen girişimciler için hazırladığımız bu yazımızda en çok yatırım alan iş fikirlerine odaklandık.
Yeni bir iş kurmak giderek zorlaşıyor gibi gözükse de aslında piyasayı iyi analiz ettiğinizde ülkemizde son dönemde girişimcilere verilen desteklerin çoğaldığını görmeniz mümkün. Son yıllarda Kosgeb, Tübitak ve Melek yatırımcıların proje destekleme oranlarının hızlı bir şekilde arttığını görmekteyiz. Bazı destekler beraberinde bir çok prosedür gerektirse de yeni işe başlayanlar için bu durumu aşmak zor değil. Kısaca bir işe başlarken sadece kendinizin tüm işleri yapacağı gözüyle bakmamanız gerekiyor.
Günümüzde iş kurmak için yeni gelişen kavramları da bilmeniz gerekiyor. Özellikle ülkemizde eski yıllardan beri bir çok firmanın iş planı ve fizibilite dahi yapmadığını çok iyi biliyoruz. Şimdiki zamanda ise yatırım almak için bu ve benzeri bir çok terimi iyi bilmeniz gerekiyor. Çok para kazandıran işlerden ziyade sürekli ayakta kalabilecek işler kurmak artık daha mantıklı.
Yeni bir iş kurmak için 5 Öneri ve ayrıntıları
1-Akıllı saat sektörü
Pebble
Pebble Time fon toplama sitelerinden en yüksek yatırımı alan bir iş fikri. 20 milyon doların üzerinde para kazandıran bu fikir aslında güzel bir örnek. Apple ve Samsung gibi dev firmaların yer aldığı bir sektörde bir ürün geliştirmek ve bunu tüm dünyada satacak hale gelmek gerçekten zordur. Bu yüzden gerçek bir başarı hikayesi diyeceğimiz bu ürün önümüzdeki yıllarda da popülerliğini koruyacak. Akıllı saat sektöründe yeni bir iş kurma düşüncesi size başta zor gelebilir ama talebin yüksek olması ve akıllı saatlerdeki bazı problemlerin devam etmesi size yeni fırsatlar sunabilir. Bu üründe şarj süresini uzatmak ve fiyatları makul hale getirmek size bir çok para kazandırabilir.
2-Hayvancılık sektörü
Bal Kovanı
Arıcılık sektöründe kovanlar yıllar boyunca hiç değişmemişti. Oysa ki 13 milyon doların üzerinde fon toplayan Flow Hive arı kovanı, arıcılık sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi başardı. Arıların yaptığı balları otomatik olarak kavanozlara toplayan bu sisteme değişik bir açı ile bakarsanız hayvancılık sektöründe kim bilir daha nasıl ürünler geliştirilebilir sorusunu kendinize sorabilirsiniz. Örneğin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile ilgili işlemlerde neler değiştirilebilir. Süt toplama işinde bu sistemi yapamazsınız ama süt toplandıktan sonra yapılan işlemlerde çiftçiler için kolaylık yapabilen ürünler geliştirebilirsiniz.
3-Çok özellikli ceket sektörü
ADV3NTURE HOODIE
Çok özellikli ceket sektöründe akıllı kıyafetler moda oluyor. Öyle ki akıllı bir ceketi tasarlayan Baubax şirketi 10 milyon dolar civarında yatırım aldı. Aynı şekilde ADV3NTURE Hoodie isimli cekette 2 milyon dolara yakın fon topladı. Bu iki ürün gösteriyor ki insanlar telefon, cüzdan ve gözlük gibi sürekli yanında taşıdıkları aksesuarlarını üzerinde daha rahat taşımak istiyor. Tüketicilerin bu tarz ürünlere rağbet göstermesinin bir başka nedeni de su geçirmezlik ve dayanıklılık gibi özeliklere sahip olmasından kaynaklanıyor. Yeni bir iş kurmak için akıllı ceketler üretme fikrine sıcak bakabilirsiniz. Unutmayın bu tarz ürünleri dünya genelinde tanıtmak ve satmak size çok paralar kazandırabilir.
4-Drone sektörü
Drone
Yeni nesil girişimcilerin üzerinde en çok çalıştıkları projelerden birisi de drone üretimi. Drone sektöründe yatırım alan bir çok iş fikri bulunuyor. Zano, Micro drone, Onagofly en çok yatırım alan drone’lar arasında geliyor. Bu drone’lar daha çok hobi amaçlı üretiliyordu ama askeriyelerin ve nakliye şirketlerinin ilgisi üzerine bir çok farklı modelde üretilmeye başlandı. Yeni bir iş kurmak için drone sektöründe çok fırsatlar bulunuyor. Drone işini Türkiye’de üretmek ve yurt dışına satmak akıllı bir fikir olabilir. Ayrıca bu işin üzerinde uzmanlaşırsanız devlet dahil bir çok girişimci size yatırım yapmaya gönüllü olabilir. Drone işi başlı başına dev bir sektör olma yolunda ilerliyor. Bu yüzden iş kurmak isteyenlere bu sektörü mutlaka tavsiye ediyoruz.
5-3D Yazıcı sektörü
3d yazıcı
3D yazıcılar 3 boyutlu taranan modelleri farklı işleyiş şekillerinden sonra üretmeye yarayan cihazlardır. 3d yazıcı sektörünün çok hızlı ilerlemesinin sebebi bir çok üretim işini çok kısa bir hale getirmesinden kaynaklanıyor. Bu alanda yeni bir iş kurmak isteyen bir çok girişimci yatırım sitelerinden fon toplamayı başardı. Olo, The Micro, Tiko, Form1 ve Flux Denta bunlardan bazıları. 3d yazıcılar sadece ufak ürünler üretmeye yaramıyor. Günümüzde 3d yazıcılar ile araba ve uçak malzemeleri ve evlerin belirli kısımları da bu yazıcılar kullanılarak üretiliyor. Bu yüzden bir çok sektörde üretim yapabilecek olan bu yazıcılar geliştirilmeye ve üzerinde iş kurulmaya değecek bir girişim fikridir.