İş Kurmak

Yeni bir iş kurmak istiyorum diyen girişimciler büyük beklentilerle bir işe girmeden önce karşılaşabilecekleri riskleri hesaba katmalıdır. Az sermaye ile kurulabilecek birçok iş olsa da işin sürdürülebilmesi için sermaye gereksinimi olabileceği unutulmamalı; yüksek sermaye ile bir işe girilmek istendiğinde de finansman sürekliliğinin sağlanması gerekeceği göz ardı edilmemelidir. Bir de işin sahiplenilmesi ve benimsenmesi kısmı var ki başarılı olmak için en temel gereksinimlerden biridir. Bu nedenle girişimcilerin nakit sıkıntısı olmasa dahi emeklerinin büyük bir kısmını verecekleri bir iş kurmadan önce ani karar vermemeleri önerilir.

İş kurmak istiyorum ama param yok!”, “İş kurmak istiyorum ama iş fikri bulamıyorum!” ya da “İş kurmak istiyorum param da var ama hangi iş fikrini tercih edeceğime karar veremiyorum!” gibi ikilemler yaşıyorsanız emin olun yalnız değilsiniz. İş kurmak basit bir girişimcilik hamlesi olmanın çok ötesindedir. Yeni bir iş kurma süreci para kazanılması için çok dikkatli bir şekilde planlanmalıdır ama aynı zamanda tercih edilecek iş fikrinin girişimcinin tüm yaşamını değiştirebileceği gerçeği de göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle yalnızca karlı olduğu gerekçesi ile bir iş fikrini hayata geçirmek verilebilecek en doğru karar olmayabilir.

İş Kurmak İçin Neye İhtiyaç Duyulur?

İş kurmak istiyorum diyorsanız onlarca farklı gerekçeniz varsa ve hayatınızı değiştirmeye kararlıysanız ihtiyaçlarını belirlemeli, iş kurmak için nelere ihtiyaç duyduğunuzu tam olarak tespit etmelisiniz.

İş kurmak için ihtiyaçlar listesi
belirlemenizi kolaylaştıracak önemli uzman görüşlerini sizler için bir araya
getirdik; işte iş kurmak isteyenlerin ihtiyaç listesi…

1. İş Kurmak İstiyorsanız Araştırma Yapın

İş kurmak istiyorum demek yetmez, bir iş fikri bulmanız en temel gereksinim olsa da yalnızca iş fikri bulmuş olmak iş kurmak için yeterli değildir. İş fikri bulunduktan sonra mutlaka araştırma yapılmalıdır. Başarılı bir iş kurmak için adım atılacak sektörün sorunları belirlenmeli, hedef kitlenin ihtiyaçları öğrenilmeli, ihtiyaçların nasıl giderilmesi gerektiği üzerine çalışılmalı, sektördeki rakipler hakkında bilgi toplanmalı ve rakipler arasından sıyrılmayı kolaylaştıracak özgün stratejiler yaratılmalıdır. Yapılan tüm araştırmalar alınacak kararların temelini oluşturduğu takdirde girişimciler yeni iş kurma sürecini minimum sorunla atlatarak asıl hedeflerine odaklanabilirler.

2. İş Kurmak İçin İyi Bir Plan Gerekir

İş fikri bulduktan ve iş fikri ile ilgili araştırmaları tamamladıktan sonra girişimcilerin tamamlaması gereken bir diğer önemli adım plan yapma aşamasıdır. İş fikrini gerçekleştirmek ve başarılı olma ihtimalini arttırmak için tüm girişimcilerin kapsamlı bir iş planına ihtiyaçları olur. Plan yapma aşamasında iş koluna göre farklı plan içerikleri oluşturulabilir. Örneğin girişimcinin önündeki en büyük engel finansman tedariki ise iş planı finansman bulma konusunda özelleştirilebilir. Aynı şekilde girişimcinin önündeki en büyük engel rakipler ise bu süreçte yalnızca reklam ve pazarlama gereksinimleri de plan haline getirilerek uygulamaya konulabilir.

İlginizi Çekebilir: SWOT Analizi Nedir, SWOT Analizi Nasıl Hazırlanır?

3. İş Kurmadan Önce Finansman Seçenekleri Değerlendirilmelidir

İş kurmak dendiğinde girişimcilerin birçoğu derin bir kedere kapılıp çok yüksek yatırım sermayelerine ihtiyaç duydukları yanılgısına düşebilirler. Az sermayeli iş fikirleri kadar sermayesiz iş fikirleri olduğu gerçeği iş kurmak istiyorum diyenler tarafından kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Aynı şekilde sermayesiz iş fikirlerinde dahi zaman zaman finansman akışının sağlanmasına ihtiyaç duyulacağı unutulmamalıdır. İş kurmak isteyen girişimcilerin şirket açılışından personel maliyetlerine, kira bedellerinden vergi yükümlülüklerine, mal tedarikinden elektrik harcamalarına kadar birçok harcama kalemini düşünerek finansman seçeneklerini değerlendirmeleri gerekir.

4. İş Kurmadan Önce Kurumsal Kimlik Çalışmaları Tamamlanmalıdır

İş fikri buldunuz, iş planınızı yaptınız ve hatta finansman seçeneklerinizi de değerlendirdiniz. Müşterilerinize hizmet vermek için her şeyin hazır olduğunu düşünüyorsanız biraz aceleci olduğunuzu söyleyebiliriz. İş kuran binlerce kişinin yaptığı bu yanlışa düşmeden işinizden para kazanmaya başlamadan önce kurumsal kimlik çalışmalarınızı tamamlamanızı öneriyoruz. Şirketiniz için akılda kalıcı bir isim bulur, size özel bir logo tasarlatır, web sitenizi açar, kartvizitlerinizi bastırır ve işinizle ilgili bilgilendirici tüm dokümanları hazırlarsanız işinizin faaliyete geçtiği en erken dönemde dahi profesyonel bir duruş sergileyebilirsiniz. Önemli olan işi kurmak, profesyonellik zaman içinde gelir diye düşünmeden müşterilerinizin size güvenmesini sağlayacak bu adımları tamamlamalısınız. Kurumsal kimliğinizin özgünlüğü sayesinde yatırımlarınızın geri dönüş sürecini azaltabilir ve işini şansa bırakan amatörlere kıyasla daha hızlı kar elde etmeye başlayabilirsiniz.

5. Fiziki İşletmeler için Lokasyon Seçimi Kritik Derecede Önemli

İş kurmak istiyorum diyorsanız, tercih edeceğiniz iş fikri özelinde online olarak çalışabilir ya da fiziki işletmenizi açabilirsiniz. Fiziki işletme açmanızı gerektirecek bir iş kuracaksanız lokasyon seçimini kılı kırk yararak yapmalısınız. Hedef kitlenize en kolay ulaşabileceğiniz yerlerde, işlek caddelerde ve ulaşımın kolay olduğu yerlerde işletmenizi açarsanız karlılığınız da o denli yüksek olacaktır. Fakat iş sadece lokasyon bulmakla da bitmeyeceğinden kira bedelinizi de dikkate almalısınız. Bir anda çok yüksek kira bedeli olan bir dükkan bulmak rekabet gücünüzü olumsuz şekilde etkileyebilir ve maalesef işinizin devamlılığını sağlayacak kaynaklarınızın beklediğinizden hızlı bir şekilde tükenmesine neden olabilir.

6. İş Kurduktan Sonra Hemen Kendinizi Tanıtmalısınız

İş fikrinizi hayata geçirdikten hemen sonra ve hatta mümkünse kurumsal kimlik çalışmalarınız tamamlanır tamamlanmaz dijital platformlarda kendinizi tanıtmaya başlamalısınız. Ne iş yaptığınız ile ilgili ne kadar çok kişiye bilgi ulaştırabilirseniz satış yapma şansınızı o kadar arttırabilirsiniz. Bu amaç uğruna dijital pazarlama çalışmaları kadar iş fikriniz özelinde geleneksel reklam yöntemlerine de başvurabilirsiniz. Küçük sermayeli ve lokal işletmeler için broşür, tabela ve açılış gibi reklam harcamalarından kaçınmamalısınız. Bu şekilde hedef kitlenizin işletmenizle ilgili farkındalığını yükseltebilirsiniz. Eğer daha büyük hedefleriniz varsa mikro influencerlar ile iletişime geçebilir, sosyal medya reklamlarınızı yoğunlaştırabilir ve hizmet anlayışınızı ortaya koyacak blog yazıları ile perspektifinizi gözler önüne serebilirsiniz. Bu şekilde sektörde otorite olduğunuz iddiasını da en nazil ve profesyonel şekilde ortaya koymuş olursunuz.

7. Müşterilerinize Sunduğunuz Hizmetlerle Fark Yaratın

İşinizi kurdunuz ve işler neyse ki yolunda gidiyor! Daha da yolunda gitsin ve kazançlarınız artsın istiyorsanız müşteri memnuniyetini her zaman üst düzeyde tutmak için çalışmalarınızı sürdürmelisiniz. Mevcut müşterilerinizden ürün ya da hizmetleriniz ile ilgili geri bildirim istemeli, daha iyi hizmet sunmak için onlara sorular sormalı, sadakatlerini kazanmak için düzenli olarak sizi tercih eden müşterilerinize indirim imkanları sağlamalı ve onların vazgeçilmezi olmak için güler yüzlü hizmet anlayışınızdan vazgeçmemelisiniz. İşinizi büyütürseniz ve yeni personel almak isterseniz, personel seçimini de hizmet prensipleriniz doğrultusunda gerçekleştirerek sizi ve markanızı en doğru şekilde temsil edecek olanlarla yola çıkmalısınız.

İş Kurmak İstiyorum Diyenlere 50 Yeni iş fikri

Yeni yılda bir iş kurmak istiyorum diye düşünüyorsanız farklı fikirleri inceleyebilirsiniz. İş kurmak istiyorum yardımcı olmak için bu yazımızda kısa sürede başlayabileceğiniz 50 iyi iş fikrinin bir listesini derledik. Bir işe başlamak için artık daha iyi bir zaman dilimindeyiz, çünkü iş kurmaya başlamak birkaç yıl önceki gibi pahalı sermaye yatırımlarını gerektirmiyor. İşletmeniz için bir fikir edinmenize yardımcı olmak için, yeni yılda başlayacağınız en iyi 50 iş fikrinin bir listesini hazırladık.

1. Dijital Pazarlama Kampanya Yöneticisi

Pazarlama dijitalleşti ve mümkün olan en iyi sonuçları üretmek için dijital pazarlama kampanya yöneticilerinin görevi başladı.Bir dijital pazarlama kampanyası yöneticisi olarak kariyerine başlamak için çevrim içi kaynakları inceleyerek ve kendi üzerinde deney yoluyla bilgiler edinebilirsiniz. Ne yaptığınızı öğrendikten sonra, yerel işletmelere çalışmak için başvurun ve servislerinizle ilgilenip ilgilenmeyeceklerini sorun.

2. İş Aracılığı Hizmeti

Bir iş komisyoncusu, satın alma ve satma işleminde özel sektöre ait işletmelerin alıcılarına ve satıcılarına yardımcı olan kişidir. Bu nedenle, belirli bir sektörde iş hukuku ve ortak uygulamalar hakkında iyi bir bilgiye sahip olmalıdır. İş komisyoncuları yaptıkları satışlar için komisyonlarla ödüllendirilir.

3. Paylaşımlı Ofis Alanı Kiralama

Ofis paylaşımı kültürü genç girişimcilerin ihtiyaçları tarafından yönlendirilen ve gelişen bir sektördür. Bu iş için uygun bir mülkünüz varsa bu yeri farklı alanlara ayırıp firmalara kiraya verebilirsiniz.

4. Sanal Çağrı Merkezi Operatörü

Normal çağrı merkezlerinden farklı olarak, sanal çağrı merkezleri genellikle dünyanın her yerinden insanları işe alır, bu kişilerde işleri evlerinden yapar. Evden yapılabilen bu iş için ihtiyaç giderek artıyor. İşe en çok ihtiyaç duyanlar ise yeni girişimciler.

5. Tercüme Hizmetleri

Makine çevirisinin etkileyici ilerlemelerine rağmen, vasıflı çevirmenlere olan talep hala çok yüksek ve muhtemelen oldukça uzun bir süredir devam edecek. R10Bionluk, Fiverr veya Upwork gibi platformlarda iş aramaya başlayabilir ve yavaşça müşterilerinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca, popüler blog yazarlarıyla doğrudan iletişim kurmak ve bloglarını başka bir dile çevirmeyi düşünmelerini isteyip istemediklerini sormak da iyi bir fikirdir.

6. Elektronik Oem Parçalarını Alma

Amazon veya eBay’de en çok satan ürünlere bakarsanız, muhtemelen birçoğunun Çin’den geldiğini fark edeceksiniz. Formül oldukça basittir: ilk envanterinizi satın alır, bir marka oluşturur ve ürünlerinizi çevrimiçi olarak tanıtırsınız. Her şeyi fiziksel bir depo olmadan yapmak için nakliye veya Amazon drop shipping hizmetlerini bile kullanabilirsiniz.

7. E-Ticaret Mağazası Açın

Çevrimiçi bir e-ticaret mağazasının açılması, on yıl önce olduğu gibi para kazanmanın bir başka yoludur. Evet, satmak daha zor, ancak her şeyi çok az çabayla ayarlamak için kullanabileceğiniz çok çeşitli ücretsiz araçları kullanabilirsiniz. Ayrıca iyi bir sosyal medya reklamı yönetimi ile istediğiniz satışları yakalayabilirsiniz.

8. Affiliate Pazarlama

Affilate pazarlamacıları diğer kişilerin ürünlerini tanıtıyor ve satışlarında komisyonlar kazanıyor. Amazon şu anda Affilate pazarlama için en popüler platformdur, ancak birçok alternatif vardır. Affilate pazarlama, genellikle içerik ve tanıtımın sorunsuz bir karışımını oluşturmak için blog oluşturma ile birleştirilir.

9. Veri Analisti Danışmanlığı

“Büyük veri”nin artmasıyla birlikte, giderek daha fazla şirketin genel iş stratejilerini ayarlamak için bilgi yığınlarını anlamlandırması gerekiyor. Bir veri analisti, bu işi başarmak için teknik uzmanlığa sahip olan, genellikle ekonomi, matematik veya finans alanında eğitimi olan kişidir. Büyük uluslararası şirketler için çalışan veri analistleri, yaşam tarzlarını desteklemek için yeterli paradan bu işle daha fazla para kazanabilirler.

Önerilen İçerik:Veri Madenciliği Nedir? Mining Nasıl Yapılır?

10. Online Defter Tutma

Diğer birçok meslekte olduğu gibi, defter tutma da online hale geldi . Bu, ofis ortamında kapana kısılmış ve daha fazla kişisel özgürlük ve kendi saatlerinde çalışma kabiliyeti olan birçok muhasebeci ve muhasebeci için harika bir haber .

11. Niş Web Sitesi

Her gün yeni bir trend başlıyor ve bunlardan bazıları kendilerine bir kitle oluşturacak kadar kalabiliyor. Bu tip alanlar niş sektörler olarak nitelendiriliyor. Bir niş web sitesi sahibi olarak işiniz çok doygun hale gelmeden piyasayı ele geçirmektir. Bir niş web sitesi ( WordPress kullanarak ) oluşturmak , binlerce günlük ziyaretçi ile sonuçlanan arama motorlarının en üst noktasında yer almanızı sağlayacaktır.

12. Seo Uzmanı

Arama Motoru Optimizasyonu, web’de yer almak isteyen herkes için mutlak bir gerekliliktir. Yetenekli bir SEO uzmanı, ölmekte olan bir işi aylar içinde müreffeh bir operasyona dönüştürebilir. Şaşılacak bir şey yok, en iyi SEO profesyonelleri, tecrübeli yazılım geliştiricileri kadar para kazanabiliyorlar.

13. İş İnkübatörü

Bir işletme inkübatörünün işi yeni şirketlerin büyüme ve başarı elde etmelerine yardımcı olmaktır. Tipik bir iş inkübatörü, müşterilere yönetim eğitimi, ofis alanı, yüksek hızlı internet bağlantısı, spor salonu, yemek ikramları ve diğer ihtiyaçlar hakkında bilgiler sunacaktır. Çok büyük düşünmek zorunda değilsiniz küçük yerel bir inkübatör olak işe başlayabilirsiniz.

14. Yazar Olmak

Bazı yazarlar yılda 1 milyon dolar kazanıyor. Aynı başarıyı sizde elde edersiniz ve tek ihtiyacınız olan birkaç serbest araç ve satacak etkileyici bir kitap yazma becerisidir. Elbette, kitap yayımlamada başarılı olmak için altı rakam kazanmak zorunda değilsiniz. Her ay sadece birkaç yüz liralık ekstra bir kazanç bile sizin yol kat etmenize yardımcı olacaktır.

15. Sosyal Medya Danışmanı Olun

Bir sosyal medya danışmanının işi, en son sosyal medya trendlerinin hepsinde en üst düzeyde olan ve kitleleri çok geniş bir ölçekte nasıl kullanacaklarını bilen biri için idealdir. Bazı sosyal medya danışmanları büyük paralar kazanabilirken, çoğu sadece ortalama ücret etrafında bir şey kazanmayı başarabilir. Yapılan işlerde müşterilerine en iyi verimi yakalayanlar genelde bir çok müşteriyi referasnları ile rahatlıkla edinebilirler. Sosyal Medya Danışmanı Olarak Para Kazanmak hakkında daha fazla bilgi almak için içeriğe göz atın.

16. İçerik Yazarı

Her boyuttaki işletmeler, içerik pazarlamasını müşterileri çekmenin ve pazar liderleri olarak konumlarını oluşturmanın lider yolu olarak benimserler. İçerik yazarı, karmaşık konuları hızlı bir şekilde sindirebilmeli ve bunları arama motorları için optimize edilmiş ilgi çekici yayınlara dönüştürebilmelidir. Bu nedenle, her şey hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu konu hakkında derinlemesine bilgi için Makale Yazarak İnternetten Para Kazanmak başlıklı içeriğe göz atın.

17. Podcasting

Podcasting, bir format için uygun olan ilginç ya da niş konularla uğraşan herkesin yanlarında birkaç dolar kazanmanın harika bir yoludur. Video oyunları ya da etnik müzik sever misiniz? Kesinlikle seviyorum diyorsanız bu işi yapmanızı isteyecek bir çok müşteri bulabilirsiniz.

18. Blog Yazarlığı

Blog yazarlığı yaşıyor ve gelişiyor. Blog işi başlamak için hala ücretsiz, ancak blog yazmak biraz zamanınızı alacaktır. Bu günlerde rekabet, büyük arama motorlarının ilk sayfalarını yakalamak gerçekten zordur. İçeriğin kendisinden başka iyi bir SEO bilgisi uygulamanızda gereklidir. Ana motivasyonunuz, en iyi blog yazarlarının her hafta yalnızca 20 saat çalışmasına rağmen yüksek altılı rakamlar kazanabilmesi olmalıdır.

19. Youtube Fenomenliği

Kimler 61 milyondan fazla abonesi olan en büyük YouTube yıldızı PewDiePie‘yi duymamış? Onun yıldızlık yolculuğuna alçakgönüllü bir web kamerası ve o gün yaptığı basit bir Youtube videosu ile başladı. Canlı oyun akışının ötesinde , YouTube’da herkesin peşinden gitmeye cesaret eden fırsatlarla dolu geniş ve keşfedilmemiş denizler var. YouTube üzerinden para kazanmak için önemli olan sabretmek ve insanların ilgisini çekecek güzel videolar hazırlamak.

20. El Yapımı Ürünler

Eğer akıllı bir kişi iseniz, ev yapımı ve vintage ürünler için en büyük online pazar olan Etsy‘ye bir göz atmalısınız. Etsy sitesinde el yapımı ürünleri satan bir çok mini girişimci var bunların neler sattıklarını inceleyerek sizde yerel platformlarda el yapımı ürünler pazarlayabilirsiniz. Deri cüzdanlar, nehir ağaçlarından yapılmış lambalar, benzersiz el baskılı tişörtler, mücevherler, organik çorbalar ve sayısız diğer şeylerin harika bir karışımı bu sitede var. En çok satılanlar genellikle platformun ötesine geçerek kendi markalarını yaratıyor ve dünya genelinde mağazalar açıyor.

21. Antika Yenileme

Genel olarak ahşap ve değerli objelerle çalışmaktan hoşlanıyorsanız antika yenileme başarıya giden biletiniz olabilir. Tam olarak ne yaptığınıza bağlı olarak, başlamak için çok para harcamanıza gerek yoktur, ancak yapabileceğiniz en iyi parçaları elde etmek için ülke çapında seyahat etmeniz gerekecektir.

Daha Fazla Bilgi Alın:Antika Mağazası Açmak veya Online Antika Satmak

22. Wordpress Temaları

Pasif gelir elde eden bir web geliştiricisi mi yoksa tasarımcı mısınız? Eğer öyleyse, WordPress temaları oluşturmak sizin için doğru yol olabilir. Temanız bittiğinde, hala devam eden destek ve güncellemeleri müşterilere sunmanız gerekir, ancak bunu yaptığınızda daha çok para kazanabilirsiniz. Themeforest gibi sitelerde temalarınızı satabilir ve farklı müşteriler için özel temalar yapabilirsiniz.

23. Makyaj Sanatçısı

Bu meslek yatak odanızda çalışmaya başlayabileceğiniz ve bir kaç yıl yolun sonunda bir Hollywood filminin setini bulabileceğiniz birkaç işten biridir. Dahası, makyaj sanatçıları YouTube gibi platformlardan yararlanabilir ve içeriklerinin dünyanın her yerinden milyarlarca kişiye görünür olmasını sağlayabilir.

24. Görüntü Danışmanı

Muhtemelen bir görüntü danışmanına kimin ihtiyacı olduğunu merak ediyorsunuz. Gerçek şu ki, birçok şirket ve birey imajlarına güveniyor ve onu yönetmek için birisini işe almaya değer buluyor. En iyi görüntü danışmanları, başarısı kanıtlanmış bir sicili olan ve belirli endüstri hakkında iç bilgisi olan insanlardır.

25. E-Dergi

Bu günlerde bir e-dergi başlatmak çok kolay; İnternetten her şeyi outsource edebilir ve baş editör olarak hareket edebilirsiniz. Abonelik modeli bir sonraki ay ne kadar para kazanacağınızı tam olarak bilmenizi sağlar ve web’in küresel yapısı size hedeflemek için çok geniş bir kitle sağlar.

26. Drone Kameramanı

Uçmayı seviyorsanız, belki de bir drone kameramanı olarak çalışmayı düşünmelisiniz. İlginç yerlere gitmek, farklı insanlarla tanışmak ve şirketlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için portföy geliştirebilirsiniz. Profesyonel dronlar çok pahalıdır, ancak orta boyutlu bir drone ve bir GoPro kamera ile küçükten başlayabilir ve bu işi yapabilirsiniz.

27. Dil Öğretmeni

Uzun bir süredir dil öğretimi olmak öğrenciler ve üniversite öğretmenleri için para kazanmanın bir yoluydu. Artık, Skype ve her yerde bulunan internet erişimi ile herkes, dilini evinin rahatlığında öğretmeye başlayabilir. Yabancı dilleri bile tanımak zorunda değilsiniz sadece konuşma becerilerini uygulamaktan mutluluk duyan çok sayıda ileri düzey öğrenci var.

28. Çevrimiçi Kurslar

İnsanların geniş açık online kurslara erişebildiği en popüler platformlardan biri olan Coursera’nın bilgi için aç olan 15 milyondan fazla kullanıcısı var. Bu çevrimiçi kurslar geleneksel lise müfredatının çok ötesine gider. İnsanların ilgisini çekebileceğini düşündüğünüz herhangi bir yeteneğiniz varsa bu işi yapabilirsiniz. Tek gereken bir web kamerası,video işleme yazılımı ve temel düzenleme becerileridir.

29. Pansiyon Sahibi Olmak

Airbnb gibi hizmetler sayesinde herkes evlerini, garajını veya sadece tek bir odayı dünyanın dört bir yanından gelen turistler ve gezginler için eşsiz bir konaklama birimine dönüştürebilir. Platform müşteriler ile nasıl rahatça iletişim kurulabileceği konusunda kolaylıklar sağlayacaktır. Bu işte çok cazip bir yerdeki bir eve sahipseniz, oldukça iyi para kazanmayı bile bekleyebilirsiniz.

30. Etkinlik Planlayıcısı

İnternet, insanların dünyanın dört bir yanından benzer kişilerle bağlantı kurmasını sağladı ve etkinlik planlayıcıları için mükemmel bir fırsat yarattı. Bir etkinlik planlayıcısı, düğün veya ticaret fuarı gibi bir etkinliği organize etmek için organizasyon becerilerini kullanır. Para daha sonra giriş ücretleri, sponsorluklar, katılımcılara yerinde satış ve diğer şeylerden kazanılabilir.

31. Gıda Kamyonları

Yemek yapmayı ve her zaman yeni fikirler geliştirmeyi seviyor musunuz? Cevabınız evet ise yemek kamyonu açmak iyi bir fikir olabilir.Gıda kamyonu işi bir çok ülkede popülerdir ve bu konuda bayilik veren firmalar da mevcuttur. Çeşit olarak belli bir segmente yönlenmek kazancınızı daha çok arttıracaktır.

32. Catering Hizmetleri

Bu günlerde catering işine başlamak, doğru niş alanı bulmaktan ibarettir. İstediğiniz herhangi türde yiyeceklerde, her çeşit müşteride ve her türlü mekanda uzmanlaşabilirsiniz. Belki de ağ etkinliklerini organize etmek isteyen genç profesyonellere hitap etmek istersiniz ya da çocuk partileri için yiyecek içecek şirketi olarak bilinmek istersiniz. bu durumda sizi durduracak hiçbir şey yoktur.

33. Kahve Dükkanı

İlk espresso dükkanınız çok daha büyük bir işin başlangıcı olabilir. Anahtar aslında kahve satmak için zaman harcamak değil, bunun yerine işi yapmak için başka birini istihdam etmektir. Ardından, espresso dükkanınızı büyütmeye ve işi doğru yönde hareket ettirmeye odaklanabilirsiniz.

34. Glutensiz Fırın

Sadece glüten içermeyen ürüler üreten düzenli bir fırın gibi! Çok küçük ev fırınları size çok fazlaya mal olmayacak olsa da, daha büyük bir ticari işletme de ucuz değildir. Neyse ki, kullanılmış ticari makineleri online aradığınızda, gerekli ekipmanı çok daha iyi bir fiyat karşılığında alabilirsiniz.

37. Organik Satış Makineleri

Otomatlar tam olarak moda değil, ama hala son derece kârlı olabilecek bir niş var: organik otomatlar. En sevdiğiniz granola barını günün herhangi bir saatinde başka nerede bulabilirsiniz? Bu iş, büyük şehirlerin zengin bölgelerindeki yüksek trafikli alanlar için en uygun olan sektörlerden birisidir.

38. Rehberli Turlar

Popüler bir turistik yer var mı? Eğer öyleyse, kendinizi şanslı sayabilirsiniz. Rehberli turlar işine başlamak, yaz boyunca ekstra para kazanmanın karlı bir fırsatı olabilir ya da rehber olarak çalışmak için diğer insanları işe alan daha büyük bir işletmenin başlangıcı olabilir.

39. Organik Kafe

Küçük bir kafenin sahibi olmak kesinlikle harika bir deneyim gibi gözüküyor. Aslında, daha iyi ses getiren tek şey organik bir kafenin sahibi olmaktır. Organik kafelerin ana avantajı, menünüzdeki ürünler için premium fiyatlardan ücret alabilmenizdir.

40. Mobil Uygulama Geliştiricisi

Mobil uygulamalar her zamankinden daha popüler ve insanlar hayatlarını akıllı telefonlarından yönetmenin yolları için iyi para ödemeye istekli. İyi bir fikriniz varsa ve kodlamayı bilmek istiyorsanız bu sektörde çalışabilir ve uygulamanızı kendiniz oluşturabilirsiniz. Bu sektör son yılların en hızlı yükselen iş ilanlarından birisidir.

41. Vr / Ar Uygulama Geliştiricisi

Sanal gerçeklik yazılım pazarının 2020 yılına kadar 24,5 milyar dolarlık bir gelire ulaşması bekleniyor. Bu gelirin iyi bir kısmı cebinizde olabilir. Tek yapmanız gereken, sürükleyici VR ve AR deneyimlerinin nasıl geliştirileceğini öğrenmek. İnternet, yol boyunca size yardımcı olacak benzer fikirlere sahip insanlar ve kaynaklarla doludur.

42. Iot Servis Sağlayıcı

Aynı şekilde, Nesnelerin İnterneti (IoT) hızlı büyüyor ve yakında her cihaz bulutla bağlantılı olacak gibi görünüyor. Her büyüklükteki işletmeler ve kuruluşlar, onlara gerekli altyapı, donanım sensörleri ve sürekli destek sağlamak için birisine ihtiyaç duyacaktır. Bu sektörde hizmet veren girişimcilere olan ihtiyaç hiç durmadan artmaktadır.

43. Sanal Gerçeklik

Sanal gerçeklik, oyun salonları için mükemmel bir uyum ve bu ölmekte olan işe yeni bir hayat getirebilir. Teknoloji hala % 100 değil, ancak muhtemelen bir iki yıl içinde olacak. Sanal gerçeklik uygulamaları eğlence sektörü kadar iş dünyasında da çok aranıyor. Bu sektörde kendini yetiştiren girişimciler iyi paralar kazanabilir.

44. Elektrik Şarj İstasyonu Sağlayıcısı

Elektrikli araçlar ulaşımın geleceği ve elektrikli araç şarj istasyonları bu devrimin bel kemiğidir. Çok sık trafik alan bir mülkünüz varsa, bir şarj cihazını takmayı ve küçük bir ücret karşılığında EV sürücülerine hizmet sunmayı düşünebilirsiniz. Şimdilik ülkemizde pek yaygın değilsede ileride elektrikli araçlar daha çok popüler olacaktır.

45. 3d Baskı Hizmetleri

3D baskı dünyayı fırtına ile çekiyor ve eğer yüksek kaliteli bir 3D yazıcıya yatırım yapar ve başkalarına sunursanız, bu devrimin bir parçası olabilirsiniz. Size baskı için projelerinizi gönderecek olan bir çok şirket bulabilirsiniz. Unutmayın bu sektör gelecek 10 yıl içerisinde çok gelişecek.

46. E-Bisiklet Tamir Hizmetleri

E-bisikletler ortalama tüketici için uygun hale gelmeye başlıyor. Ancak çoğu geleneksel bisiklet mağazası, içinde bulunan karmaşık elektronik bileşenlerin servis edilmesine olanak sağlayacak uzmanlıktan yoksundur. Eğer bu göreve gelirseniz, bölgenizdeki en büyük oyuncu olabilirsiniz.

47. Kariyer Koçluğu

Kuşkusuz ki, pek çok insan, önlerinde parlak bir geleceğe sahip olma şansını en üst düzeye çıkarmak için hangi yöne doğru gitmeleri gerektiği konusunda kariyer koçluğu hizmeti almak isteyecektir. Bir kariyer koçu işini bir ofiste veya internet üzerinden yapabilir.

48. Kişisel Alışveriş

Yiyecek, kıyafet veya elektronik eşya alışverişi çok hızlı bir şekilde çok fazla zaman harcayabilir. Bir kişisel alışverişçi , yoğun bir şekilde insanların bu süreyi küçük bir ücret karşılığında geri kazanmasına yardımcı olabilir. Kişisel alışveriş yapan kişi, mağazaya giren kişilere veya müşterinin hangi ürünü satın alması gerektiğine dair çevrimiçi önerilerde bulunabilir.

49. Yaşlanma Karşıtı Spa

Modern teknoloji, iyi görünümlerimizi nasıl uzatacağımızı ve sağlık sorunlarını nasıl düzelteceğimize dair bize yeni tedavi seçenekleri sunuyor. İyi bir anti-aging spa, önemli bir yatırım ve sürekli bakım gerektirecektir. Bu iş özellikle yaşlanan kesimlerden iyi para kazanmayı sağlar.

50. Yeşil Temizlik Hizmetleri

Yeşil temizlik hizmetlerini düzenli temizlik hizmetlerinden ayıran tek şey, gerçek temizlik için kullanılan ürünlerin türüdür. Ancak bu basit şey, aksi halde itici olmayan işletmeleri oldukça arzulanan bir şeye dönüştürebilir. Lüks mahallelerdeki insanlar, çevreyi korumaya yardımcı olduklarını bilmek için çok fazla para ödemeye isteklidir.

İş Kurmak

İş Kurmak Kategorisinden En Popüler İçerikler

Kahvaltı Salonu Açmak İçin Gereken Belgeler ve Tavsiyeler

Yeni bir iş fikri olmasa da son zamanların en karlı iş fikirleri

İş Kurmak Tarafından Deniz Öz

Harika Şirket, Firma ve Mağaza İsimleri

Yeni işletme açmak üzere olanlar için ilham verecek yenilikçi şirket, firma ya